Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

ΤΡΕΙΣ ΠΝΙΓΜΟΙ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ...



Μεγαλώνει δυστυχώς επικίνδυνα η λίστα των ανθρώπων που αφήνουν την τελευταία τους πνοή στη θάλασσα. Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, τρία ακόμα άτομα προστέθηκαν σ' αυτή τη μακάβρια λίστα. Το πρώτο περιστατικό αφορά σε 64χρονο που εντοπίστηκε από άνδρες του Σώματος  στη Βουλιαγμένη, μέσα στη θάλασσα.  Η σορός του διακομίστηκε στο '' Ασκληπιείο '' για τη διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής.
Ο δεύτερος πνιγμός αφορά 22χρονη στα Στείρα Ευβοίας η οποία αισθάνθηκε αδιαθεσία και λιποθύμησε. Άμεσα κλήθηκε ασθενοφόρο από το Νοσοκομείο Καρύστου, ήταν όμως ήδη αργά και έτσι η σορός της θα μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.
Ο τρίτος πνιγμός αφορά 84χρονο λουόμενο που αγνοούνταν, στην Επανομή. Στην περιοχή έφτασε πλωτό περιπολικό το οποίο και τον εντόπισε νεκρό.
ΠΗΓΗ:Fimotro.blogspot.gr

ΕΓΓΡΑΦΟ ΦΩΤΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ...



Το ελληνικό οικονομικό πρόγραμμα δεν ''βγαίνει'' και κατά συνέπεια απαιτείται νέα παρέμβαση ώστε να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους και η συνέχιση της χρηματοδότησης. Αυτό κατέστησε σαφές στην Κομισιόν το ΔΝΤ, σύμφωνα με την Real News. ... 
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η εσωτερική έκθεση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και τους στόχους που έχουν τεθεί για το 2020, δόθηκε στα στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών, στον Επίτροπο Όλι Ρεν και ετέθη την περασμένη Τετάρτη στη διάθεση του Κολεγίου των Επιτρόπων, ενώ μπήκε και στην ατζέντα του προέδρου Μανουέλ Μπαρόζο, ο οποίος με τη σειρά του εξέφρασε τους προβληματισμούς της Κομισιόν στην ελληνική κυβέρνηση.
Το εκτελεστικό ταμείο του ΔΝΤ καλεί τους εταίρους ή να βρουν λύση ή να λύσουν το πρόγραμμα και να σταματήσουν τη χρηματοδότηση.
Τα σενάρια που προωθούνται, σύμφωνα με την εφημερίδα είναι δύο :
Το κακό σενάριο που προβλέπει την ελληνική υπόθεση να λήγει άδοξα, αν παρά τον επιπλέον χρόνο δημοσιονομικής προσαρμογής, η κυβέρνηση δε φέρει ορατά αποτελέσματα. Με μία αρνητική έκθεση οι εταίροι θα διασπαστούν στο Συμβούλιο, δε θα εκταμιεύσουν την επόμενη δόση στα τέλη Σεπτεμβρίου, το ΔΝΤ θα ανακοινώσει ότι αποχωρεί από το πρόγραμμα και θα ζητήσει τη διεθνή προστασία, ώστε να διακανονιστούν οι οφειλές της χώρας προς αυτό. Η Ελλάδα θα αναγκαστεί να κηρύξει στάση πληρωμών και να αποχωρήσει από το κοινό νόμισμα.
Το καλό σενάριο που προβλέπει ότι αν η κυβέρνηση θα προχωρήσει όλα αυτά για τα οποία έχει δεσμευτεί στους δανειστές μας, οι ελεγκτές θα συγγράψουν μια έκθεση με την οποία θα εισηγούνται τη συνέχιση του προγράμματος.
Το ΔΝΤ θα θέσει ως προϋπόθεση τη συνέχιση της χρηματοδότησης για το 2015 και οι Βρυξέλλες, έχοντας ολοκληρώσει την τραπεζική εποπτεία μέσω ΕΚΤ, θα υποσχεθούν ότι θα εντάξουν τα 50 δις του ελληνικού δανείου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών στο απευθείας πρόγραμμα του μόνιμου μηχανισμού.(ESM).
Το ΔΝΤ θα συναινέσει και η ΕΚΤ θα αναγκαστεί να δεχθεί κούρεμα από 20% έως 25% στα ελληνικά ομόλογα που κατέχει.
ΠΗΓΗ:Fimotro.blogspot.gr

ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΠΡΑΛΟΥ ΓΙΑ ΡΟΓΚ...



'' Αρχικά όταν άκουσα τις δηλώσεις μου φάνηκαν άσχημες, αλλά μετά διαβάζοντας προσεκτικά το πρωτότυπο, κατάλαβα ότι δεν είχε κακή πρόθεση να δυσφημίσει την Ελλάδα.... 
Προσπάθησε να φανεί καλός προς τους Άγγλους διοργανωτές, αναφερόμενος στον αγγλικό αθλητισμό και στον αγγλικό τρόπο ζωής. Σήμερα επικοινώνησα με το γενικό διευθυντή της ΔΟΕ και τον διευθυντή επικοινωνίας οι οποίοι εξέδωσαν και τη γνωστή ανακοίνωση με την οποία βάζουν τα πράγματα στη θέση τους.
Κανένας άλλωστε δεν έχει αμφισβητήσει, ότι η Ελλάδα είναι η γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων και η χώρα που αναβίωσε τους Ολυμπιακούς. Αυτό που ήθελε να πει ο κ. Ρογκ ήταν ότι πολλά σύγχρονα αθλήματα, όπως το ράγκμπι και το μπάντμιντον αναπτύχθηκαν στην Αγγλία, ενώ υιοθετήθηκαν και πολλοί κανόνες αγώνων. Δε νομίζω ότι υπήρχε καμία πρόθεση από κανέναν να θίξει την Ελλάδα ''.
ΠΗΓΗ:Fimotro.blogspot.gr

Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΔΡΥΜΩΝΑΚΟΥ...



Με το αριστερό ξεκίνησαν για την ελληνική αποστολή οι Ολυμπιακοί Αγώνες, αφού ο Γιάννης Δρυμωνάκος αποκλείστηκε πρόωρα από τα 400 μ μεικτή ατομική.
Ο Έλληνας πρωταθλητής αγωνίστηκε στην 4η προκριματική σειρά και τερμάτισε 7ος.
ΠΗΓΗ:Fimotro.blogspot.gr

XEIΡΟΒΟΜΒΙΔΑ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΥΠΑΝ



Χειροβομβίδα αμυντικού τύπου και ένα απειλητικό σημείωμα, βρέθηκαν τη νύχτα στο αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη ξενοδοχείου, στην Αργολίδα, Άρη Μάρκου, 61 χρόνων, ο οποίος τον Μάρτιο είχε καταγγείλει κυκλώματα διαφθοράς στο υπουργείο... 
Ανάπτυξης. Το αυτοκίνητο του επιχειρηματία βρισκόταν έξω από το σπίτι του, στην περιοχή Λευκάκια Αργολίδας. Η χειροβομβίδα είχε τοποθετηθεί έξω από το παρμπρίζ και εξερράγη ελεγχόμενα, ύστερα από παρέμβαση των πυροτεχνουργών.
Υπενθυμίζεται ότι καταγγελίες του επιχειρηματία είχαν οδηγήσει πριν λίγους μήνες στην επ' αυτοφώρω σύλληψη δύο υπαλλήλων του Τμήματος Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης, ενώ προ ημερών ο κ. Μάρκου με επιστολή του απηύθυνε καταγγελία ότι παρά τη σύλληψη των επίορκων υπαλλήλων, ακόμη και σήμερα δεν έχει εκταμιευθεί το πλήρες ποσό της επιχορήγησης.
ΠΗΓΗ:Fimotro.blogspot.gr

12 ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ "ΜΑΧΗ"



Ο Γιάννης Ταμουρίδης κάνει την αρχή για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Στις 12 το μεσημέρι συμμετέχει στον αγώνα αντοχής της ποδηλασίας δρόμου, με στόχο μία αξιοπρεπή εμφάνιση απέναντι σε «μεγαθήρια» του... 
αγωνίσματος. Την ίδια ώρα στο «Ακουάτικς Σέντερ» αρχίζουν τα προκριματικά της κολύμβησης, όπου υπάρχουν αύριο συνολικά τέσσερις ελληνικές συμμετοχές. Ο Γιάννης Δρυμωνάκος επιστρέφει σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από οκτώ χρόνια και «πέφτει» στα 400μ. μικτή ατομική, με στόχο την πρόκριση στον βραδινό (22:09) τελικό.
Εργο δύσκολο, καθώς ο 28χρονος πρωταθλητής μας έχει τη 18η επίδοση και θα χρειαστεί να κατεβάσει αρκετά το 4:14.41 που σημείωσε το Μάιο, στο Ευρωπαϊκό του Ντέμπρετσεν, για να πλασαριστεί στην οκτάδα. Ο Δρυμωνάκος θα αγωνιστεί στην τέταρτη σειρά (περίπου στις 12:15) και θα κολυμπήσει στην έβδομη διαδρομή.
Αμέσως μετά αρχίζουν τα προκριματικά των 100μ. πεταλούδα γυναικών, όπου η Κρίστελ Βουρνά συμμετέχει στην 4η σειρά (7η διαδρομή), έχοντας με 58.39 το 18ο χρόνο ανάμεσα σε 42 αθλήτριες. Η 20χρονη κολυμβήτρια έχει στόχο την πρόκριση στο βραδινό (21:40) ημιτελικό, επίτευγμα που θα αποτελέσει σίγουρα υπέρβαση.
Περίπου στις 2 μ.μ. αγωνίζεται ο Παναγιώτης Σαμιλίδης στην 3η προκριματική σειρά των 100μ. πρόσθιο, όπου με 1:01.10 έχει συνολικά την 28η επίδοση. Για τον 19χρονο πρωταθλητή του ΑΝΟ Αργυρούπολης, η αυριανή κούρσα είναι η ευκαιρία να ξεπεράσει το άγχος του πρωτάρη και να εμφανιστεί πιο έτοιμος στα 200μ. πρόσθιο, όπου οι πιθανότητες διάκρισης είναι αισθητά αυξημένες. Το πρωινό πρόγραμμα της κολύμβησης ολοκληρώνεται με τα 4Χ100μ. ελεύθερο γυναικών, τη μοναδική «σκυταλοδρομία» με ελληνική συμμετοχή.
Οι Νόρα Δράκου, Θεοδώρα Γιαρένη, Νέρι Νιαγκουάρα και Κρίστελ Βουρνά (αναπληρωματική είναι η Μάρθα Μάτσα) μετέχουν στη 2η σειρά (6η διαδρομή) και θα προσπαθήσουν για το καλύτερο δυνατό, ενδεχομένως για ένα νέο πανελλήνιο ρεκόρ, όμως η πρόκριση στον βραδινό (22:40) τελικό λογικά είναι εκτός των δυνατοτήτων τους.
Η κωπηλασία, ένα άθλημα που περιμένουμε να χαρίσει διακρίσεις στην Ελλάδα, αρχίζει αύριο στις εγκαταστάσεις του Ιτον Ντόρνεϊ, λίγο έξω από το Λονδίνο. Από ελληνικής πλευράς, πρώτοι στη μάχη ρίχνονται οι Νίκος και Απόστολος Γκουντούλας, που συμμετέχουν αύριο (14:20) στην τρίτη προκριματική σειρά της δικώπου.
Αντίπαλοι του «γαλανόλευκου» διδύμου θα είναι τα πληρώματα της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Μεγάλης Βρετανίας, με τους τρεις πρώτους να προκρίνονται στους ημιτελικούς της Τετάρτης (1/8), ενώ η τέταρτη θέση οδηγεί στα ρεπεσάζ της Δευτέρας (30/7).
Στη «Νορθ Γκρίνουιτς Αρίνα» διεξάγεται ο προκριματικός των ανδρών στην ενόργανη γυμναστική, με τους αθλητές να είναι χωρισμένοι σε τρία γκρουπ. Στο δεύτερο εξ αυτών, το οποίο αρχίζει στις 17:30, θα αγωνιστούν ο Βλάσης Μάρας και ο Βασίλης Τσολακίδης. Αμφότεροι επικεντρώνουν την προσοχή τους στο αγώνισμα στο οποίο ειδικεύονται, δηλαδή στο μονόζυγο και το δίζυγο αντίστοιχα.
Οι δύο πρωταθλητές μας θα εκτελέσουν ασκήσεις με υψηλό συντελεστή δυσκολίας, ελπίζοντας σε μία βαθμολογία που θα τους δώσει την πρόκριση στον τελικό της 7ης Αυγούστου. Μετά από δύο αποτυχημένες απόπειρες, σε Αθήνα και Πεκίνο, ο Μάρας πιστεύει ότι έχει έρθει η ώρα της διάκρισης και σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ ο Τσολακίδης, δεύτερος στο περσινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, στα 33 του γνωρίζει ότι δεν θα έχει άλλη ευκαιρία.
Οι ελληνικές συμμετοχές ολοκληρώνονται αργά το βράδυ (23:00), με τον παρθενικό αγώνα της Βίκυς Αρβανίτη και της Μαρίας Τσιαρτσιάνη στο τουρνουά του μπιτς βόλεϊ. Το «γαλανόλευκο» δίδυμο αντιμετωπίζει τις Κουν/Ζούμκερ από την Ελβετία, στο ξεκίνημα των ομίλων, και με νίκη θα κάνει αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.
ΠΗΓΗ:Fimotro.blogspot.gr

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΙΛΙΚΑ ΣΤΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΟΙ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟΙ



Σήμερα στις 22:45 στο γήπεδο Αλγκάρβε θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός τη Νιούκαστλ.

ΕΡΕΥΝΑ VPRC: ΕΝΤΟΝΗ Η ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...



Έντονη η δυσαρέσκεια στην κοινή γνώμη από την πολιτική της νέας κυβέρνησης κατά τον πρώτο μήνα της θητείας της που καταγράφεται σε δημοσκόπηση της VPRC για την εφημερίδα '' Ελλάδα Αύριο ''.,,, 
Μόλις το 23% της κοινής γνώμης  θεωρεί  ότι η κυβέρνηση είναι συνεπής προς τις προεκλογικές εξαγγελίες της, ενώ το ποσοστό που πιστεύει ακριβώς το αντίθετο φτάνει το 61 %. Το 77% τώρα δηλώνει δυσαρέσκεια με την πολιτική της.
Παράλληλα οι ερωτώμενοι εκτιμούν σε ποσοστό 81% ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν νέα μέτρα μείωσης των εισοδημάτων, κυρίως μισθών και συντάξεων.
Το 64% πιστεύει ότι τα πράγματα πάνε σε λάθος κατεύθυνση. Μόνο το 17% πιστεύει ότι βρισκόμαστε σε σωστή πορεία, ενώ το 11% θεωρεί '' ούτε σωστή, ούτε λάθος '' την πορεία της χώρας. Αναφορικά τώρα με την παραμονή μας στο ευρώ, το 43% εκτιμά ότι είναι '' πιθανό '' να βγούμε από το ευρώ και το 42% ότι αυτό είναι '' μη πιθανό ''.
ΠΗΓΗ:Fimotro.blogspot.gr

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ- ΓΚΟΡΝΤΟΝ...



Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Φίλιπ Γκόρντον.
Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η τρέχουσα οικονομική και πολιτική κατάσταση στη Ελλάδα, οι διμερείς σχέσεις και η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης και της Μεσογείου.
ΠΗΓΗ:Fimotro.blogspot.gr

ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ...



Η επικοινωνία μεταξύ τουρκικών παραλίων και ελληνικών νησιών γίνεται ολοένα και πιο έντονη από καλοκαίρι σε καλοκαίρι. '' Η μοναδική μας ανάσα προέρχεται από τους Τούρκους '' λέει ένας πράκτορας εισιτηρίων από τη Μυτιλήνη και προσθέτει : '' Η κίνηση από τις άλλες εθνικότητες τουριστών έχει μειωθεί πάνω από 50%, ενώ η προσέλευση Τούρκων έχει αυξηθεί 100%. Κάθε Σάββατο έρχονται 900-1000 άτομα, ενώ αθρόα προσέλευση έχουμε και τις καθημερινές. Η μεγάλη αλλαγή μάλιστα, βρίσκεται στην παραμονή τους που αγγίζει τις 10 μέρες ''.
ΠΗΓΗ:Fimotro.blogspot.gr

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

Παρασκευή, Εύη, Εβίτα, Βίβιαν, Βιβή, Παρασκευούλα, Βούλα, Παρασκευάς, Πάρης, Πάρις.

ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ...



Δραματική είναι η μείωση που παρατηρείται στις κρατήσεις των ξενοδοχείων στην Αθήνα. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία η μείωση το φετινό Ιούνιο αγγίζει το 20%.
Η ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής έχει ως εξής : '' Σύμφωνα με τα νεότερα στατιστικά στοιχεία European Benchmark που συγκεντρώνει η Ένωση Ξενοδόχων Αθήνας-Αττικής σε συνεργασία με την εταιρία GBR Consulting, η πτώση και τον μήνα Ιούνιο εξακολουθεί να είναι διψήφια και εντυπωσιακά δραματική, όπως άλλωστε απογοητευτικά ήταν και τα συνολικά αποτελέσματα του Α' εξαμήνου του 2012.
Στο εξάμηνο αποτυπώνεται πτώση της τάξης του -18,6% σε πληρότητες, του -6,3% στη μέση τιμή δωματίου και  -23,7%   στα έσοδα ανά διαθέσιμο δωμάτιο, έναντι του αντίστοιχου εξαμήνου του 2011''.
ΠΗΓΗ:Fimotro.blogspot.gr

ΒΟΜΒΑ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ ΓΙΑ ΔΝΤ...



Το ΔΝΤ γνώριζε από την αρχή  ότι το ελληνικό πρόγραμμα θα οδηγείτο στην αποτυχία, εξαιτίας και της αδυναμίας νομισματικής υποτίμησης από τη χώρα μας, δήλωσε στην εφημερίδα ''New York Times'' ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, ....
αντιπρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς και πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ.
Κατά τον κύριο Ρουμελιώτη , η Τρόικα υποτίμησε τις αρνητικές συνέπειες του προγράμματος για την ελληνική οικονομία, καθώς η μεγάλη ύφεση δεν οφείλεται στη μη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων από την Ελλάδα, όπως ισχυρίζονται οι εκπρόσωποι των δανειστών μας, αλλά στις περικοπές δαπανών.
ΠΗΓΗ:Fimotro.blogspot.gr

ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΙ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΤΟΥ ΙΟΥ ΤΟΥ Δ.ΝΕΙΛΟΥ ΣΤΗ Β.ΕΛΛΑΔΑ...



Δεν εμπνέει ανησυχία η κατάσταση της υγείας γυναίκας 71 χρονών που μολύνθηκε από τον ιό του Δ.Νείλου στη Βόρεια Ελλάδα και που είναι και το πρώτο και μοναδικό κρούσμα μέχρι στιγμής του ιού στη συγκεκριμένη περιοχή.... 
Τα στοιχεία δε της τελευταίας εβδομάδας δείχνουν ότι από το δίκτυο παγίδων και επιτήρησης κουνουπιών, δεν υπάρχει σοβαρός κίνδυνος μολύνσεων από τον ιό στη Βόρεια Ελλάδα, σε σχέση με άλλες χρονιές.
ΠΗΓΗ:Fimotro.blogspot.gr

ΧΩΡΙΣ ΕΙΔΙΚΟ ΣΗΜΑ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΑΣΙΝΟ ΔΑΚΤΥΛΙΟ ΑΠΟ 1Η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ



Χωρίς ειδικό σήμα θα μπορούν να κυκλοφορούν στον πράσινο δακτύλιο από 1η Σεπτεμβρίου οι οδηγοί. Σε συνέντευξη Τύπου, του υπουργού Περιβάλλοντος Ε. Λιβιεράτου, ο απερχόμενος γενικός γραμματέας Α. Αλεξόπουλος εξήγησε ότι δεν υπάρχει υποχρέωση για προμήθεια ειδικού σήματος από τους πολίτες.
Υπενθυμίζεται ότι στον πράσινο δακτύλιο επιτρέπεται η κυκλοφορία οχημάτων σύγχρονης τεχνολογίας Euro 5 καθώς και τα υβριδικά τεχνολογίας Euro 4. Τα υπόλοιπα οχήματα επιτρέπεται να κινούνται εντός του μικρού δακτυλίου με το εκ περιτροπής σύστημα «μονών – ζυγών».
Στον μεγάλο δακτύλιο απαγορεύεται η είσοδος λεωφορείων και μεγάλων φορτηγών πρώτης άδειας κυκλοφορίας στην Ελλάδα πριν από την 1 Ιανουαρίου 1990.
ΠΗΓΗ:Fimotro.blogspot.gr

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

ΧΩΡΙΣ ΔΕΞΙΩΣΗ Η 38Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ



Σήμερα, Τρίτη 24 Ιουλίου 2012, συμπληρώνονται 38 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και η επέτειος βρίσκει τη χώρα εν μέσω κρίσης -όχι μόνο οικονομικής. Η Προεδρία της Δημοκρατίας αποφάσισε ότι «για λόγους οικονομίας» δεν θα πραγματοποιηθεί η δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο κι αντ' αυτού ο Κάρολος Παπούλιας θα τιμήσει τον αγώνα των αντιστασιακών με την κατάθεση στεφάνου στον ιστορικό χώρο του πρώην ΕΑΤ - ΕΣΑ στο Πάρκο Ελευθερίας.
Στο χώρο των βασανιστηρίων βρέθηκαν τη Δευτέρα εκπρόσωποι του Συνδέσμου Φυλακισθέντων - Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ) κι έστειλαν το μήνυμα ότι «οι προσδοκίες και τα οράματα του αντιδικτατορικού αγώνα παραμένουν ανεκπλήρωτα και επίκαιρα».
Ο πρόεδρος του ΣΦΕΑ Νίκος Τριανταφύλλου τόνισε στην ομιλία του: «Ήρθαμε εδώ για να τιμήσουμε τους αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα, να τιμήσουμε το λαό μας που καθολικά αντιστάθηκε στη χούντα.
»Να παραδειγματίσουμε τους νέους, να συμπαρασταθούμε στους αγώνες τους, να τους ενισχύσουμε την πεποίθηση πως ο τροχός της ιστορίας γυρίζει με αγώνες και θυσίες. Να τους δείξουμε πως η κάθε εποχή έχει τις δικές της απαιτήσεις, να τους πείσουμε πως χαμένοι αγώνες είναι αυτοί που δεν δόθηκαν ποτέ. 
»Σήμερα 38 χρόνια από την πτώση της χούντας γίνεται ξεκάθαρο πως οι προσδοκίες και τα οράματα των αγωνιστών του αντιδικτατορικού αγώνα παραμένουν ανεκπλήρωτα και επίκαιρα» .
Με αφορμή την επέτειο, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει: «Η ημέρα αποκατάστασης της δημοκρατίας είναι ημέρα απόδοσης φόρου τιμής στους χιλιάδες ανθρώπους που αγωνίστηκαν, φυλακίστηκαν και θυσιάστηκαν για την αξιοπρέπεια, την ελευθερία και τη δημοκρατία. 
»Το δικό μας χρέος ως Αριστερά είναι, όπως και τότε, να αγωνιστούμε δίπλα στο λαό για ένα καλύτερο σήμερα και αύριο, σε κάθε χώρο δουλειάς και φοίτησης, σε κάθε γειτονιά, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας στην αξιοπρέπεια, στην εργασία, στα κοινωνικά αγαθά. 
»Τριάντα οκτώ χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας, τα μνημόνια μεταφράζονται σε 
πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, στην κατάργηση του κοινωνικού κράτους, στις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών και την εκτίναξη της ανεργίας και της φτώχειας.
»Ο δρόμος της λιτότητας και του αυταρχισμού εμφανίζεται ως μονόδρομος για τους ευρωπαϊκούς λαούς. Η δημοκρατία συρρικνώνεται, μέσα σε ένα πλαίσιο όξυνσης της καταστολής και περιστολής των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων. Την ίδια στιγμή, η άνοδος της νεοναζιστικής ακροδεξιάς και οι συνεχιζόμενες φασιστικές επιθέσεις σε συμπολίτες μας υπενθυμίζει ότι οι αγώνες για τη δημοκρατία είναι πιο επίκαιροι από ποτέ. 
»Σήμερα είναι η στιγμή για να δυναμώσουμε τις φωνές μας, να ανατρέψουμε τη μνημονιακή πολιτική, να επαναφέρουμε στο προσκήνιο τη δημοκρατία, να ενώσουμε τις φωνές μας με τους λαούς σε όλη την Ευρώπη για μια κοινωνία δίκαιη, ειρηνική, δημοκρατική και σοσιαλιστική» .
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλος δήλωσε: «Είναι ιστορική ειρωνεία το γεγονός ότι η καλύτερη περίοδος της πατρίδας μας, η περίοδος της Μεταπολίτευσης, από την πτώση της δικτατορίας το 1974 μέχρι σήμερα, καταγράφεται στη συνείδηση της ελληνικής ιστορίας με την μορφή της βαθειάς κρίσης που ζούμε από το 2008. 
»Η κρίση μας κάνει να νοσταλγούμε προγενέστερες φάσεις της μεταπολιτευτικής περιόδου, με τη σκέψη ότι έπρεπε τότε να λειτουργήσουμε ως Έθνος προληπτικά, και όχι φυσικά άλλες μαύρες περιόδους της ελληνικής πολιτικής ιστορίας. 
»Τα τελευταία 38 χρόνια είναι, από κάθε άποψη -δημοκρατίας και θεσμών, δικαιωμάτων, ανάπτυξης, ασφάλειας και προόδου- τα πιο σταθερά και γόνιμα που έχει ζήσει η πατρίδα μας. Είναι τα χρόνια στα οποία γεφυρώθηκαν μεγάλοι εθνικοί διχασμοί και συγκροτήθηκε μία ισχυρή μεσαία τάξη. 
»Είναι όμως, ταυτόχρονα, και τα χρόνια της αδικαιολόγητης εθνικής αμεριμνησίας ως προς την ανάγκη να οικοδομήσουμε σε στέρεα βάση όλες τις αλλαγές που συντελέστηκαν στην ελληνική οικονομία και κοινωνία. 
»Ο πιο ουσιαστικός τρόπος που έχουμε προκειμένου να τιμήσουμε τόσο τον αγώνα κατά της δικτατορίας όσο και τις ίδιες τις μεταπολιτευτικές κατακτήσεις του ελληνικού λαού, είναι να ξεπεράσουμε ουσιαστικά και με ασφάλεια την κρίση. Για να γίνει όμως αυτό χρειάζεται συναίνεση, συστράτευση και εθνική στρατηγική. Όχι δημαγωγίες, συνωμοσιολογία και λαϊκισμοί» .
Το ΚΚΕ επισημαίνει: «Η δημοκρατία που εγκαθιδρύθηκε μετά την κατάρρευση της στρατιωτικής δικτατορίας είναι ταξική, όπως αποδεικνύεται από τη μεταχείριση που έχουν οι απεργοί χαλυβουργοί από την κυβέρνηση, τους κρατικούς μηχανισμούς και τα αστικά Μέσα, όπως αποδεικνύεται από τη μεταχείριση που έχουν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι και πρωταρχικά οι άνεργοι. 
»Τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα υπάρχουν μόνο σε χαρτιά, ιδιαίτερα στα εργοστάσια και στις επιχειρήσεις, ενώ ο αντικομμουνισμός οξύνεται. Το υπάρχον πολιτικό σύστημα είναι σάπιο μέχρι το μεδούλι. Μοναδική διέξοδος για το λαό είναι η συσπείρωση και η συμμαχία του, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για τη δική του εξουσία».
Ο ΛΑΟΣ αναφέρει: «Πριν 38 χρόνια, υποδεχθήκαμε την επάνοδο της Δημοκρατίας, με αναμμένα κεριά και λαμπάδες, που αντανακλούσαν στις προσδοκίες μας. Σήμερα, με την εμπειρία όλων αυτών των ετών, όλες οι προσδοκίες μας διαψεύστηκαν πλήρως».
ΠΗΓΗ:Fimotro.blogspot.gr

ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ 11-1 ...



Στάση εργασίας από τις 11.00 μέχρι τη 1.00 το μεσημέρι αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν οι οδηγοί Μετρό και Ηλεκτρικού. Αιτία της στάσης εργασίας φαίνεται να είναι περιστατικό που σημειώθηκε χθες το βραδυ στο σταθμό Αττικής όπου άντρας...
έπεσε στις γραμμές επιχειρώντας να αυτοκτονήσει. Ο μηχανοδηγός τον ανιλήφθηκε εγκαίρως και κατάφερε να ακινητοποιήσει τον συρμό. Παρά το γεγονός ότι ο παρολίγον αυτόχειρας δήλωσε ότι εκείνος έπεσε στις γραμμές, ο μηχανοδηγός κρατείται ακόμα και μάλιστα εντός ολίγου θα οδηγηθεί στη Σήμανση και στη συνέχει στον Εισαγγελέα. Οι συνάδελφοι του εξαιτίας αυτής της εξέλιξης θα ακινητοποιήσουν τους συρμούς για δύο ώρες.
ΠΗΓΗ:Fimotro.blogspot.gr

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΑΔΕΔΥ ΚΑΙ ΠΟΕ - ΟΤΑ



Στάση εργασίας, από τις 12:30 έως τη λήξη του ωραρίου, πραγματοποιεί σήμερα η ΑΔΕΔΥ με συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στις 13.00 ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Σε τρίωρη στάση εργασίας απο τις 12.00 το μεσημέρι και σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων θα προχωρήσει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία θα πραγματοποιήσει πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών.
ΠΗΓΗ:Fimotro.blogspot.gr

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΑΓΓΛΙΔΑ ΣΤΗ ΜΗΛΟ



Μια αγγλίδα υπήκοος που έμενε μόνιμα στη Μήλο εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από τις 2 Ιουλίου. Η συγκεκριμένη, όπως λένε άνθρωποι του νησιού, πήγε σε τουριστικό γραφείο από το οποίο ζήτησε να νοικιάσει ένα αυτοκίνητο. 
Έπρεπε όμως να το επιστρέψει στις 5 Ιουλίου κι επειδή δεν το έκανε, το γραφείο άρχισε να την αναζητά. Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία του νησιού, η οποία ερεύνησε εξονυχιστικά την περιοχή αλλά δεν βρήκε ούτε ίχνη της αλλά ούτε και του αυτοκινήτου, που είχε ενοικιάσει η συγκεκριμένη. 
Από τα εκδοτήρια των εισιτηρίων, διαπιστώθηκε ότι το αυτοκίνητο ταξίδεψε μέχρι τον Πειραιά, μία ημέρα μετά την ενοικίασή του από την αγγλίδα. Φυσικά, έρευνες έγιναν και στο σπίτι της όπου διαπιστώθηκε ότι είχε… εξαφανίσει όλα τα υπάρχοντά της. 

ΠΗΓΗ:Fimotro.blogspot.gr

ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΑΖΙ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΟΣΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ!



ΜΕΓΑΛΗ ΠΤΩΣΗ ΣΤΙΣ ΠΩΛΕΙΣΕΙΣ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Γερό χτύπημα για τα συγκροτήματα τηςΚαθημερινής και του Έθνους και αυτή την Κυριακή. Παρουσίασαν πολύ μεγάλη πτώση στις πωλήσεις. Η μεν Καθημερινή της Κυριακής πούλησε 80.000 φύλλα το δε Κυριακάτικο Έθνος 70.000 φύλλα. Και οι δυο μαζί δηλαδή πούλησαν όσο πούλησε το Πρώτο Θέμα! Αναλυτικά οι κυκλοφορίες της Κυριακής.
Πρώτο Θέμα 141.000
Βήμα 106.000
Real News 95.000
Καθημερινή 80.000
Έθνος 70.000
Δημοκρατία 27.000
Τύπος 25.000
ΠΗΓΗ:Fimotro.blogspot.gr

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ



Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει αυτήν την ώρα σε δασική έκταση στην περιοχή Δεμοιριάνικα Καρυούπολης Λακωνίας. Στο σημείο επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 15 οχήματα,  δύο αεροσκάφη της... πυροσβεστικής και δύο PZL.
ΠΗΓΗ:Fimotro.blogspot.gr

Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

Μαγδαληνή, Μάγδα, Μαγδαλένα, Μαγδαλένια
Μενέλαος
Μαρκέλλα, Μαρκελλή
Μαριλένα

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ



Στάση εργασίας στην Αττική πραγματοποιεί την Τρίτη η ΑΔΕΔΥ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις νέες περικοπές στο εφάπαξ που καταβάλλεται στους δημοσίους υπαλλήλους. Η στάση θα ξεκινήσει στις 12.30 και θα διαρκέσει μέχρι τη λήξη του ωραρίου, ενώ στη μία το μεσημέρι διοργανώνεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας.
Σημειώνεται πως ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ανακοίνωσε στην ΑΔΕΔΥ τη μείωση του εφάπαξ κατά 22,67%, ενώ πρέπει να τονιστεί πως είναι η δεύτερη περικοπή τους τελευταίους οκτώ μήνες (τον Νοέμβριο η μείωση ήταν 20%). Οι απώλειες των δημοσίων υπαλλήλων από τις δύο αυτές περικοπές φτάνουν μέχρι και τα 23.000 ευρώ.
ΠΗΓΗ:Fimotro.blogspot.gr

9,7% ΚΑΤΩ ΟΙ ΝΕΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ



Εντείνονται οι συνθήκες ύφεσης στην βιομηχανία. Το Μάιο οι νέες παραγγελίες κατέγραψαν σημαντική πτώση 9,7%, εκπέμποντας αρνητικά μηνύματα για την πορεία του κλάδου ενώ πτωτικά κινήθηκε και ο τζίρος στη βιομηχανία που μειώθηκε κατά 5,6% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Η ελεύθερη πτώση στην οποία βρίσκεται η βιομηχανία εντείνει την ανησυχία για το εύρος της ύφεσης φέτος, η οποία μπορεί να κινηθεί τελικά στην περιοχή του 6% - 7%. Η μείωση των παραγγελιών κατά 9,7% προήλθε κυρίως από την πτώση των παραγγελιών προϊόντων που έχουν κατεύθυνση την εγχώρια αγορά κατά 14,8% . Σημαντική ήταν η μείωση, κατά 5,4% στις παραγγελίες προϊόντων με κατεύθυνση τις αγορές του εξωτερικού.
ΠΗΓΗ:Fimotro.blogspot.gr

ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΒΑΡΙΚΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ



Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς που ξέσπασε τα ξημερώματα του Σαββάτου έξω από το χωριό Βαρικό της Φλώρινας. Οι φλόγες έχουν κατακαύσει περισσότερα από 1.000 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και περί τα 15 στρέμματα δάσους. Στην περιοχή επιχειρεί δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία.
ΠΗΓΗ:Fimotro.blogspot.gr

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

ΠΛΩΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ...



Πλωτά Κέντρα Υγείας δημιουργεί το Υπουργείο Άμυνας για τους κατοίκους των απομακρυσμένων νησιών του Αιγαίου.
Όπως ανακοίνωσε χθες ο αρμόδιος υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος, σε κάθε πολεμικό πλοίο που θα κινείται στο Αιγαίο θα επιβαίνει ''διακλαδική μονάδα '' γιατρών που θα εξετάζει και θα παρέχει συμβουλές στους κατοίκους.
Πρόκειται στην ουσία για ένα μέτρο που πρωτοεφαρμόστηκε στις αρχές της δεκαετίας του '80 και που τώρα 30 χρόνια μετά, στην εποχή του Μνημονίου, ξαναμπαίνει σε εφαρμογή.
ΠΗΓΗ:Fimotro.blogspot.gr

ΣΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΝΕΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ



Σε κατάσταση συναγερμού για το ενδεχόμενο πυρκαγιών βρίσκονται και σήμερα πολλές περιοχές της χώρας, ενώ τεράστια είναι η οικολογική καταστροφή στην Αχαΐα μετά την πυρκαγιά που μαίνονταν μέχρι αργά χτες το βράδυ απειλώντας ακόμη και κατοικημένες περιοχές. Χτες, η πύρινη λαίλαπα έκαψε για ακόμη μια φορά την Αχαΐα που κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οι άνεμοι ήταν θυελλώδεις δυσχεραίνοντας το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων και η φωτιά έκαψε χιλιάδες στρέμματα δάσους.
Τα χωριά Πλατάνι, Σελλά και Κάτω Καστρίτσι εκκενώθηκαν μετά από εντολή της Πυροσβεστικής. Η φωτιά απείλησε σπίτια και έκαψε αυλές σπιτιών ενώ προς στιγμήν απείλησε και το νοσοκομείο της Πάτρας το οποίο έπνιξαν για ώρες οι πυκνοί καπνοί.
Οι κάτοικοι περιοχών που εκκενώθηκαν μεταφέρθηκαν στη Πάτρα με λεωφορεία και τη φιλοξενία τους ανέλαβε ο δήμος Πατραίων. Οι εστίες της φωτιάς μέχρι αργά χθες το βράδυ ήταν πολλές και ανεξέλεγκτες. Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά ξεκίνησε από το χωριό Σελλά τα ξημερώματα της Δευτέρας, ενώ εικάζεται ότι όλα ξεκίνησαν από αμέλεια κάποιου που βρισκόταν στο πανηγύρι που είχε στηθεί στο Μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας, το οποίο γιόρταζε την ημέρα εκείνη. Η φωτιά απείλησε σχεδόν αμέσως κατοικημένες περιοχές, χάριν όμως της άμεσης επέμβασης της Πυροσβεστικής ακυρώθηκε η εντολή για άμεση εκκένωση των γύρω χωριών.
Στη περιοχή έσπευσαν από τη πρώτη στιγμή 33 οχήματα με 65 πυροσβέστες και 35 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Από αέρος στο έργο της κατάσβεσης συνέδραμαν οκτώ αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Αξιοσημείωτο είναι ότι στις εναέριες δυνάμεις παρουσιάστηκαν βλάβες που καθήλωναν για ώρες τα αεροσκάφη στο έδαφος. Στη μάχη για την κατάσβεση έπεσαν και μονάδες του στρατού καθώς και σώματα εθελοντών.
ΠΗΓΗ:Fimotro.blogspot.gr

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

ΤΟΝ ΠΡΟΛΑΒΑΝ ΠΡΙΝ ΒΟΥΤΗΞΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΟ...



Συναγερμός σήμανε στις 7  το πρωί στη Σπερχειάδα όταν 80χρονος, πρώην επαγγελματίας, ανέβηκε στην ταράτσα του σπιτιού του και απειλούσε να βουτήξει στο κενό. Συγγενείς και γείτονες προσπαθούσαν να τον μεταπείσουν, ενώ ταυτόχρονα ειδοποίησαν την Αστυνομία και την Πυροσβεστική που έφτασαν αμέσως στο σημείο.
Ο 80χρονος ήταν αποφασισμένος να πραγματοποιήσει την απειλή του και ο λόγος ήταν τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε. Τελικά, μετά από προσπάθειες μιας ώρας, ο γιος του μαζί με έναν αστυνομικό του Α.Τ Σπερχειάδας, κατάφεραν να τον πλησιάσουν και να τον πιάσουν πριν βουτήξει στο κενό.
Η απόπειρα του 80χρονου έρχεται να προστεθεί δύο μέρες μετά στο τραγικό συμβάν της βουτιάς θανάτου του γιατρού στο νοσοκομείο Λαμίας, '' παγώνοντας'' κυριολεκτικά την τοπική κοινωνία της Φθιώτιδας.
ΠΗΓΗ:Fimotro.blogspot.gr

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΗSBC ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΚΕ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ



Το διευθυντικό στέλεχος της θυγατρικής της τράπεζας HSBC στις ΗΠΑ, Ντέιβιντ Μπάγκλεϊ, υπέβαλε παραίτηση λίγο αφότου μέλη του Κογκρέσου ερεύνησαν διεξοδικά περιπτώσεις ξεπλύματος χρήματος στην τράπεζα. Οπως παραδέχθηκε ο... 
Μπάγκλεϊ, καταθέτοντας στην αμερικανική Γερουσία, το κανονιστικό πλαίσιο στην HSBC λόγω της χαλαρότητάς του κατέστησε δυνατόν μεξικανικά καρτέλ διακίνησης ναρκωτικών ουσιών να διακινήσουν τεράστια χρηματικά ποσά, μέσω της θυγατρικής αυτής της ευρωπαϊκής τράπεζας στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Επίσης μέσω λογαριασμών της έγιναν πολλές συναλλαγές με εταιρείες ιρανικών συμφερόντων, ενώ ακόμα και άτομα από τον χώρο της τρομοκρατίας κατάφεραν μέσω της τράπεζας να διεισδύσουν στο αμερικανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Ο Μπάγκλεϊ ήταν διευθυντικό στέλεχος της θυγατρικής της HSBC στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 2002.
ΠΗΓΗ:Fimotro.blogspot.gr

ΣΟΪΜΠΛΕ : ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ



Εν αναμονή της έκθεσης της τρόικας για την Ελλάδα βρίσκεται η Ευρώπη σύμφωνα με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Rheinische Post. Ερωτηθείς για το αν συμμερίζεται την άποψη του κόμματος των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) ότι θα ήταν καλύτερα χωρίς την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, ο Σόιμπλε απάντησε ότι η Ελλάδα είναι μοναδική περίπτωση.
«Εχουμε κάνει ήδη ένα κούρεμα χρέους στην Ελλάδα και έχουμε συντάξει ένα δεύτερο πρόγραμμα στήριξης. Τώρα πρέπει η τρόικα να κάνει τους ελέγχους της, προκειμένου να διαπιστώσει αν η Ελλάδα έχει εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα. Τότε πρέπει εκείνοι και εμείς να πάρουμε μία απόφαση», πρόσθεσε ο Σόιμπλε.
«Τότε πρέπει εκείνοι και εμείς να πάρουμε μία αποφαση. Το θέμα είναι να συνεχίστεί η πορεία η οποία θα παρέχει στην Ελλάδα την δυνατότητα στο εγγύς μέλλον να επιστρέψει στις αγορές. Αυτά είναι δύσκολα και μακρόπνοα μέτρα προσαρμογής και σε πολλές περιπτώσεις απαραίτητα. Κανείς δεν μπορεί να απαλλάξει από αυτό τους Ελληνες. Το πρόγραμμα έχει κλειδώσει, οι παράμετροι είναι καθορισμένοι και πρέπει να διατηρηθούν. Και τώρα περιμένουμε την έκθεση της τρόικας», ανέφερε ο Σόιμπλε.
Αναφορικά με την Ισπανία, ο Σόιμπλε κάλεσε τους βουλευτές της αντιπολίτευσης, σοσιαλδημοκράτες και οικολόγους, να αναλάβουν τις ευθύνες τους ψηφίζοντας σήμερα υπέρ της ευρωπαϊκής βοήθειας προς την Ισπανία.
«Βεβαίως θέλουμε μια όσο το δυνατό μεγαλύτερη κινητοποίηση στις τάξεις μας. Αλλά ελπίζουμε επίσης ότι το (σοσιαλδημοκρατικό) SPD και οι Πράσινοι θα αναλάβουν τις ευρωπαϊκές ευθύνες τους», τονίζει ο Σόιμπλε.
ΠΗΓΗ:Fimotro.blogspot.gr

Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

ΠΝΙΓΗΚΑΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ ΣΕ ΩΡΟΠΟ ΚΑΙ ΛΑΡΙΣΑ



Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε 77χρονος από τη θαλάσσια περιοχή Στόμιο Λάρισας. Ο 77χρονος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του ενώ πρόκειται να διενεργηθεί νεκροψία - νεκροτομή.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Στομίου. Αλλά και στον Ωρωπό, νεκρή ανασύρθηκε 81χρονη από τη θαλάσσια περιοχή Αγίων Αποστόλων. Η σορός της πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.
ΠΗΓΗ:Fimotro.blogspot.gr

ΓΕΜΑΤΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΕΙΔΙΚΟΥ ΦΡΟΥΡΟΥ



Σε... ψιλικατζίδικο ναρκωτικών είχε μετατρέψει ο αυτοκίνητό του ειδικός φρουρός, ηλικίας 26 χρόνων, ο οποίος συνελήφθη χθες το βράδυ μετά από έλεγχο συναδέλφων του της ομάδας ΔΙΑΣ της Άμεσης Δράσης στην Αθήνα. Μαζί του συνελήφθη ένας άντρας ηλικίας 31 ετών και μία γυναίκα 38 ετών, που επέβαιναν στο αυτοκίνητο.
Οι αστυνομικοί της Ομάδα ΔΙ.ΑΣ προσήγαγαν στο Αστυνομικό Τμήμα τους τρεις κατηγορούμενους, οι οποίοι επέβαιναν σε όχημα που κρίθηκε ύποπτο. Οδηγός ήταν ο Ειδικός Φρουρός, ιδιοκτήτης του οχήματος.
Τη διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, καθώς από την έρευνα βρέθηκαν στην κατοχή της 38χρονης, επιμελώς κρυμμένα, ένα φακελάκι με ναρκωτική ουσία (πιθανόν κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη, γνωστή ως «ΣΙΣΑ») και δύο χάπια άγνωστης χημικής συνθέσεως.
Κατά την έρευνα στο όχημα του Ειδικού Φρουρού βρέθηκαν ένα γυάλινο μπουκαλάκι που περιέχει πιθανόν μεθαδόνη, (30) χάπια, καθώς επίσης σύνεργα για χρήση ναρκωτικών ουσιών (σύριγγες, βελόνα, σωληνάκια με υπολείμματα πιθανόν ναρκωτικών, καμινέτο κ.λ.π.).
Σε έρευνα που έγινε στην οικία του άντρα που επέβαινε στο όχημα του αστυνομικού, βρέθηκε μισό δισκίο ναρκωτικού σκευάσματος.
Οι τρεις συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα ο Ειδικός Φρουρός και παράλληλα σε βάρος του διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.
ΠΗΓΗ:Fimotro.blogspot.gr

ΚΥΠΡΟΣ : 38 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΗΣ 15ΗΣ ΙΟΥΛΙΟΥ





Τριάντα οκτώ χρόνια μετά ξαναζωντανεύουν σήμερα, Κυριακή, στην Κύπρο οι μνήμες από το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 1974 κατά του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, που άνοιξε το δρόμο στην τουρκική εισβολή. Στις 8:20 το πρωί, ώρα κατά την οποία ξεκίνησαν τα τανκ με στόχο την κατάλυση της Δημοκρατίας, ήχησαν σε όλες τις πόλεις οι σειρήνες.
Στον Ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο κοιμητήριο Λευκωσίας ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο για τους προασπιστές της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Παρών ήταν ο πρόεδρος Δ.Χριστόφιας, ο πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου και άλλοι επίσημοι.
Επιμνημόσυνο λόγο είπε ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία Χαράλαμπος Λόττας.
Στη συνέχεια τελέστηκε τρισάγιο στους τάφους των πεσόντων και έγινε κατάθεση στεφάνων.
Η Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων θα συνέλθει εκτάκτως το μεσημέρι για καταδίκη του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής, που ακολούθησε στις 20 Ιουλίου.
Κόμματα και οργανώσεις, με ανακοινώσεις τους, καταδικάζουν το πραξικόπημα επισημαίνοντας τα τραγικά αποτελέσματα που προκαλούν ο φανατισμός και η διχόνοια.
Τονίζουν ότι η 15η αποτελεί «ημέρα εθνικού πένθους και περισυλλογής και αποτίουν φόρο τιμής στον Εθνάρχη Μακάριο, στους μάρτυρες της δημοκρατίας και στους μαχητές της αντίστασης που, χωρίς να λογαριάσουν τη ζωή τους, υπερασπίστηκαν τη Δημοκρατία και τη νομιμότητα».
Τα κόμματα και οι οργανώσεις υπενθυμίζουν ότι η κρισιμότητα της παρούσας περιόδου υπαγορεύει εθνική συνεννόηση, πολιτική συναντίληψη, ευρύτατη συναίνεση και συστράτευση.
ΠΗΓΗ:Fimotro.blogspot.gr

Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΟΚ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ 30% ΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ!



Πρόταση-σοκ για αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ πρόκειται να εισηγηθεί η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας προς την κυβέρνηση προκειμένου να διασφαλιστεί η επιβίωση της επιχείρησης. Η ΔΕΗ φέρεται να έχει γνωστοποιήσει τα κοστολογικά της στοιχεία στη ΡΑΕ με την τελευταία να διαπιστώνει ότι η επιχείρηση έχει «τρύπα» της τάξης 30%.
Ως εκ τούτου και με δεδομένο ότι δεν επίκειται άμεση πώληση τμημάτων της ΔΕΗ ώστε να αντλήσει από εκεί έσοδα, η ΡΑΕ αναμένεται να γνωμοδοτήσει προς την κυβέρνηση για αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ κατά 30%.
Αυτή θα είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη απόφαση, την οποία κυβέρνηση φέρεται αναγκασμένη να πάρει διότι η ΔΕΗ δεν μπορεί να βρει χρήματα με άλλον τρόπο.
Επί του θέματος τοποθετήθηκε και ο πρόερος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Ν. Φωτόπουλος, ο οποίος απέρριψε την αύξηση των τιμολογίων χρησιμοποιώντας βαριές εκφράσεις.
«Να σταματήσουν πρώτα οι κομπίνες σε βάρος της ΔΕΗ και τότε να δούμε αν χρειάζονται οι αυξήσεις των τιμολογίων», δήλωσε.
Προειδοποίησε δε, ότι η κυβέρνηση θα βρει τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ απέναντί της σκληρά «αν τολμήσει να ξεπουλήσει έστω κι ένα κομμάτι της επιχείρησης».
ΠΗΓΗ:Fimotro.blogspot.gr

TON ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ



Για τον Σεπτέμβριο μετέθεσε σήμερα ο αρμόδιος Επίτροπος για την Περιφερειακή Πολιτική της ΕΕ κ. Γιοχάνες Χαν τις αποφάσεις για τη συνέχιση της χρηματοδοτικής στήριξης της Ελλάδας. Ο Επίτροπος που βρέθηκε στην Ελλάδα προκειμένου να επισπεύσει την υλοποίηση έργων μέσω του ΕΣΠΑ και να αναλάβει πρωτοβουλίες για τη διευκόλυνση της ροής κοινοτικών κεφαλαίων παρεχώρησε σήμερα συνέντευξη τύπου στην οποία αναφέρθηκε και στην εφαρμογή του Μνημονίου.
Ο Επίτροπος Χαν είπε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει επιδείξει ευελιξία και προθυμία στην προσέγγιση της δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας, ωστόσο ξεκαθάρισε πως οι στόχοι του Μνημονίου πρέπει να εφαρμοσθούν στο ακέραιο. Απεκάλυψε δε πως η τρόικα θα παρουσιάσει την έκθεση της για την Ελλάδα τον Σεπτέμβριο και οι όποιες συζητήσεις για προσαρμογές θα γίνουν επί συγκεκριμένων προτάσεων.
ΠΗΓΗ:Fimotro.blogspot.gr

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

ΚΑΥΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΜΕ 40 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ


Σε πολύ υψηλά επίπεδα θα διατηρηθεί η θερμοκρασία στις περισσότερες περιοχές της χώρας μέχρι και τη Δευτέρα. Ανάσα δροσιάς αναμένεται από την Τρίτη με πτώση του υδράργυρου κατά 6-8 βαθμούς σε όλη τη χώρα εκτός από τα Δωδεκάνησα. Παράλληλα αναμένεται επικράτηση βορείων ανεμών 6 με 8 μποφόρ σε όλη τη χώρα.
Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 38 με 39 βαθμούς και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 40 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες τους 34 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.
Την Κυριακή η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 41 και πιθανώς τοπικά τους 42 βαθμούς, στις Κυκλάδες τους 36 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές τους 39 βαθμούς Κελσίου.
Τη Δευτέρα μικρή πτώση θα σημειωθεί στην Ήπειρο και τα νησιά του Ιονίου, στα ανατολικά και νότια όμως ηπειρωτικά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής) η θερμοκρασία θα φτάσει τους 42 και πιθανώς τοπικά τους 43 βαθμούς Κελσίου και στις νησιωτικές περιοχές τους 38 με 40 βαθμούς.
Οδηγίες για τον καύσωνα
Τη μείωση της χρήσης των ΙΧ αυτοκινήτων και τη χρησιμοποίηση των μέσων μαζικής μεταφοράς, την αποφυγή της διακίνησης υγρών καυσίμων, τον ανεφοδιασμό καυσίμων των οχημάτων μετά τη δύση του ήλιου, την αποφυγή λειτουργίας μονάδων και επιχειρήσεων, όπως στεγνοκαθαριστήρια, επιμεταλλωτήρια, βαφεία, κ.λ.π., που εκπέμπουν οργανικούς πτητικούς υδρογονάνθρακες, καθώς και την αποφυγή της χρήσης χρωμάτων που περιέχουν οργανικούς διαλύτες, κυρίως τις μεσημβρινές και πρώτες απογευματινές ώρες, συνιστά το υπουργείο Περιβάλλοντος προς τους πολίτες, προκειμένου να περιοριστεί η ρύπανση της ατμόσφαιρας, εν μέσω καύσωνα.
Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας εξέδωσε και αυτό με τη σειρά του οδηγίες για την προφύλαξη του πληθυσμού, σύμφωνα με τις οποίες «άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνίσταται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον.
Επίσης, συνιστάται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα».
Σημειώνεται, ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση στην περιοχή της Αθήνας, λόγω των δυσμενών μετεωρολογικών συνθηκών, όπως οι υψηλές θερμοκρασίες και η θερμοκρασιακή αναστροφή, έφτασε σε μέτρια επίπεδα ως προς το όζον στην περιφέρεια της πόλης και οι υπόλοιποι ρύποι διατηρήθηκαν σε χαμηλά επίπεδα, ενώ, σύμφωνα πάντα με το ΥΠΕΚΑ, αναμένεται η σταδιακή μείωση των τιμών όζοντος από αργά το απόγευμα της Παρασκευής.
Ειδικότερα, η μέγιστη τιμή για το όζον που σημειώθηκε μέχρι τις δύο το μεσημέρι ήταν 215 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα, όπως μετρήθηκε στο σταθμό της Ελευσίνας, αλλά και στο σταθμό του Περιστερίου, ενώ στο σταθμό της Γεωπονικής η τιμή ήταν στα 181 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο.

AYΡΙΟ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ...


ΠΗΓΗ:Fimotro.blogspot.gr

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ 48% ΤΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ



Αυξάνουν τα ανασφάλιστα οχήματα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους. Σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στατιστικά στοιχεία εξαμήνου 2012 του «Επικουρικού Κεφαλαίου Ασφάλισης Ευθύνης από Ατυχήματα Αυτοκινήτων», οι αναγγελθείσες ζημιές από ανασφάλιστο όχημα έφθασαν το α΄ εξάμηνο του 2012 τις 2.589 όταν το αντίστοιχο διάστημα του 2011 ήταν 1.750 (αύξηση 47,94%).
Επίσης, αύξηση σημειώνουν και οι καταβληθείσες αποζημιώσεις από ανασφάλιστα οχήματα. Το α΄ εξάμηνο του 2012 καταβλήθηκαν αποζημιώσεις σε 1.500 περιπτώσεις που αφορούσαν ανασφάλιστα οχήματα και για τα οποία καταβλήθηκαν αποζημιώσεις ύψους 4.862.250,02 ευρώ έναντι 1.371 περιπτώσεων το α΄ εξάμηνο του 2011 για τις οποίες καταβλήθηκαν αποζημιώσεις ύψους 4.255.433 εκατ. ευρώ.
Στο μεταξύ, τις θέσεις του για τη δημιουργία του Αρχείου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών με παράτυπη συμπεριφορά, δημοσιοποίησε το Επικουρικό Κεφάλαιο Ασφάλισης Ευθύνης από Ατυχήματα Αυτοκινήτων και επισημαίνει ότι η δημιουργία ενός τέτοιου αρχείου θα βοηθήσει στην εξάλειψη μακροχρόνιων παθογενειών του κλάδου.
Μεταξύ άλλων, ζητάει να κληθούν οι εκκαθαριστές ασφαλιστικών εταιριών των οποίων έχει ανακληθεί η άδεια, να δημοσιοποιήσουν όποια στοιχεία διαθέτουν σχετικά με ανοίγματα που προέρχονται από οφειλές διαμεσολαβητών, λόγω μη αποδοθέντων ασφαλίστρων.
ΠΗΓΗ:Fimotro.blogspot.gr

ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΗ 15.781 ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗΚΑΝ




Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, επί Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδη, ξεκίνησε στις 15 Μαρτίου 2012 τη διαδικασία απογραφής των συνταξιούχων του Δημοσίου. Η απογραφή ολοκληρώθηκε στις 15 Ιουνίου 2012. Δεν απεγράφησαν 15.781 από τους υπόχρεους για απογραφή. Σε όσους δεν απεγράφησαν γνωστοποιείται η οδηγία του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα σύμφωνα με την οποία: 1. Οι συνταξιούχοι του Δημοσίου που δεν έχουν απογραφεί μέχρι 13 Ιουλίου στις Τράπεζες και μέχρι 17 Ιουλίου 2012 στις Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου του Γ.Λ.Κ. και στην Υπηρεσία Συντάξεων, δεν θα βρουν στον τραπεζικό τους λογαριασμό τις συντάξεις Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2012 (πληρωτέες στις 24 Ιουλίου 2012 και στις 24 Αυγούστου 2012 αντίστοιχα). Αντί για αυτό και μόνο για τους δύο αυτούς μήνες θα τους αποσταλεί με το ταχυδρομείο μετά τις παραπάνω ημερομηνίες, στη διεύθυνση που έχουν δηλώσει στην Υπηρεσία Συντάξεων, ειδική εντολή πληρωμής που εξοφλείται στην Τράπεζά τους, σε οποιοδήποτε υποκατάστημα, αφού προηγουμένως απογραφούν. 2. Σε όσους δεν απογραφούν και με αυτή τη συμπληρωματική διαδικασία μέχρι 14 Σεπτεμβρίου 2012 αναστέλλεται η καταβολή της σύνταξής τους. 3. Από την ίδια ημερομηνία αρχίζει η αναζήτηση των αχρεωστήτως καταβληθεισών συντάξεων με επιβολή των προβλεπόμενων προστίμων και θα κινηθεί η ποινική διαδικασία για όσους με δόλο εισέπραξαν τις συντάξεις αυτές. Επιπροσθέτως από το 2013 για τους λαμβάνοντες σύνταξη από το Δημόσιο: 1. Αρχίζουν τακτικοί (ανά εξάμηνο) δειγματοληπτικοί έλεγχοι. 2. Αρχίζει από το 2015 και θα πραγματοποιείται ανά πενταετία τακτική απογραφή.
ΠΗΓΗ:Fimotro.blogspot.gr

ΓΝΩΣΤΟΣ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΑΘΗΝΑΙΩΝ!




Γνωστός ντέτεκτιβ της Αθήνας έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας την Πέμπτη το βράδυ έπειτα από έρευνα της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που αποκάλυψε πως ο ιδιωτικός αστυνομικός παρακολουθούσε παρανόμως εκατοντάδες smartphones πολιτών, με σκοπό να την καταγραφή των επαγγελματικών και προσωπικών τους επαφών και συνομιλιών. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο ντετέκτιβ χρησιμοποιώντας ένα υπερσύγχρονο σύστημα παρακολούθησης, γνωστό ως «αόρατα μηνύματα» είχε τη δυνατότητα να καταγράφει όχι απλώς τις φωνητικές συνομιλίες των ανυποψίαστων θυμάτων του αλλά και τα γραπτά μηνύματα και τα e-mail που έστελναν και ελάμβαναν οι ίδιοι. Το σύστημα παρακολούθησης που χρησιμοποίησε ο ντετέκτιβ αποδεικνύει πως το απόρρητο των τηλεφωνικών συνομιλιών μπορεί να παραβιαστεί εύκολα Στη λίστα των θυμάτων του περιλαμβάνονται δεκάδες επιχειρηματίες, γιατροί, και δικηγόροι του οποίους παρακολουθούσε είτε για επαγγελματικούς, είτε για προσωπικούς λόγους. Η αστυνομία βρήκε στην κατοχή του συλληφθέντος τιμολόγια με τα οποία αμειβόταν για τις παρακολουθήσεις. Η ΕΛ.ΑΣ αναμένεται να προχωρήσει σε λεπτομερέστερη ενημέρωση τις επόμενες ώρες.
ΠΗΓΗ:Fimotro.blogspot.gr

ΟΔΗΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ




Οι συνταξιούχοι του Δημοσίου που δεν θα έχουν απογραφεί μέχρι 13 Ιουλίου στις Τράπεζες και μέχρι 17 Ιουλίου 2012 στις Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου του ΓΛΚ και στην Υπηρεσία Συντάξεων δεν θα βρουν στον τραπεζικό τους λογαριασμό τις συντάξεις Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2012 (πληρωτέες στις 24 Ιουλίου 2012 και στις 24 Αυγούστου 2012, αντίστοιχα). Αντί για αυτό και μόνο για τους δύο αυτούς μήνες θα τους αποσταλεί με το ταχυδρομείο μετά τις παραπάνω ημερομηνίες, στη διεύθυνση που έχουν δηλώσει στην Υπηρεσία Συντάξεων, ειδική εντολή πληρωμής που εξοφλείται στην Τράπεζά τους, σε οποιοδήποτε υποκατάστημα, αφού προηγουμένως απογραφούν. Αυτό προβλέπεται σε οδηγία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, για τους 15.781 συνταξιούχους που δεν απεγράφησαν εντός της προθεσμίας που είχε ορισθεί. Σύμφωνα με την οδηγία, σε όσους δεν απογραφούν και με αυτή τη συμπληρωματική διαδικασία μέχρι 14 Σεπτεμβρίου 2012 αναστέλλεται η καταβολή της σύνταξής τους. Από την ίδια ημερομηνία θα αρχίσει η αναζήτηση των αχρεωστήτως καταβληθεισών συντάξεων με επιβολή των προβλεπόμενων προστίμων και θα κινηθεί η ποινική διαδικασία για όσους με δόλο εισέπραξαν τις συντάξεις αυτές. Σημειώνεται επίσης ότι από το 2013 για όσους λαμβάνουν σύνταξη από το Δημόσιο θα αρχίσουν οι τακτικοί (ανά εξάμηνο) δειγματοληπτικοί έλεγχοι, ενώ από το 2015 θα αρχίσει ανά πενταετία τακτική απογραφή.
ΠΗΓΗ:Fimotro.blogspot.gr

ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

Βερενίκη, Βερονίκη, Βερόνικα, Βερούλα, Βέρα

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ 11000 ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ PEUGEOT-CITROEN...



Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Peugeot- Citroen η οποία αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα, ανακοίνωσε πριν λίγο ότι προχωρά στην κατάργηση 8000 θέσεων εργασίας εντός Γαλλίας, καθώς και τον τερματισμό λειτουργίας το 2014 της παραγωγής στο εργοστάσιο της στο Ολνέ-σου-Μπουά, κοντά στο Παρίσι, στο οποίο απασχολούνται σχεδόν 3000 εργαζόμενοι.
Η κυριότερη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία κατέγραψε καθαρές ζημιές κατά το α' τρίμηνο του έτους και μείωση πωλήσεων 13% το α' εξάμηνο, προβλέπει επίσης τη μείωση της παραγωγής της σε βιομηχανική μονάδα που διαθέτει στο Πουασί, καθώς και την κατάργηση 1400 εκ των 5600 θέσεων εργασίας που διαθέτει σήμερα σε εργοστάσιο της Ρεν της Δυτικής Γαλλίας.
Ο πρόεδρος της εταιρείας Φιλίπ Βαράν δήλωσε ότι η κατάσταση είναι ιδιαίτερα σοβαρή. '' Κατανοώ πλήρως τη σοβαρότητα της σημερινής ανακοίνωσης, όπως και το σοκ και τα συναισθήματα που θα προκληθούν στην εταιρεία '' επισημαίνει σε ανακοίνωση που εκδόθηκε.
Πάντως η εταιρεία κατέστησε σαφή την πρόθεση της να '' αναζωογονήσει τη μονάδα στο Ολνέ '', αλλά και να προσφέρει παράλληλα θέσεις εργασίας στο εργοστάσιο της στο Πουασί, σε ποσοστό του 50% των εργαζομένων σήμερα στη μονάδα του Ολνέ.
ΠΗΓΗ:Fimotro.blogspot.gr