Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ 11000 ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ PEUGEOT-CITROEN...



Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Peugeot- Citroen η οποία αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα, ανακοίνωσε πριν λίγο ότι προχωρά στην κατάργηση 8000 θέσεων εργασίας εντός Γαλλίας, καθώς και τον τερματισμό λειτουργίας το 2014 της παραγωγής στο εργοστάσιο της στο Ολνέ-σου-Μπουά, κοντά στο Παρίσι, στο οποίο απασχολούνται σχεδόν 3000 εργαζόμενοι.
Η κυριότερη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία κατέγραψε καθαρές ζημιές κατά το α' τρίμηνο του έτους και μείωση πωλήσεων 13% το α' εξάμηνο, προβλέπει επίσης τη μείωση της παραγωγής της σε βιομηχανική μονάδα που διαθέτει στο Πουασί, καθώς και την κατάργηση 1400 εκ των 5600 θέσεων εργασίας που διαθέτει σήμερα σε εργοστάσιο της Ρεν της Δυτικής Γαλλίας.
Ο πρόεδρος της εταιρείας Φιλίπ Βαράν δήλωσε ότι η κατάσταση είναι ιδιαίτερα σοβαρή. '' Κατανοώ πλήρως τη σοβαρότητα της σημερινής ανακοίνωσης, όπως και το σοκ και τα συναισθήματα που θα προκληθούν στην εταιρεία '' επισημαίνει σε ανακοίνωση που εκδόθηκε.
Πάντως η εταιρεία κατέστησε σαφή την πρόθεση της να '' αναζωογονήσει τη μονάδα στο Ολνέ '', αλλά και να προσφέρει παράλληλα θέσεις εργασίας στο εργοστάσιο της στο Πουασί, σε ποσοστό του 50% των εργαζομένων σήμερα στη μονάδα του Ολνέ.
ΠΗΓΗ:Fimotro.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου