Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

ΣΟΪΜΠΛΕ : ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ



Εν αναμονή της έκθεσης της τρόικας για την Ελλάδα βρίσκεται η Ευρώπη σύμφωνα με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Rheinische Post. Ερωτηθείς για το αν συμμερίζεται την άποψη του κόμματος των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) ότι θα ήταν καλύτερα χωρίς την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, ο Σόιμπλε απάντησε ότι η Ελλάδα είναι μοναδική περίπτωση.
«Εχουμε κάνει ήδη ένα κούρεμα χρέους στην Ελλάδα και έχουμε συντάξει ένα δεύτερο πρόγραμμα στήριξης. Τώρα πρέπει η τρόικα να κάνει τους ελέγχους της, προκειμένου να διαπιστώσει αν η Ελλάδα έχει εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα. Τότε πρέπει εκείνοι και εμείς να πάρουμε μία απόφαση», πρόσθεσε ο Σόιμπλε.
«Τότε πρέπει εκείνοι και εμείς να πάρουμε μία αποφαση. Το θέμα είναι να συνεχίστεί η πορεία η οποία θα παρέχει στην Ελλάδα την δυνατότητα στο εγγύς μέλλον να επιστρέψει στις αγορές. Αυτά είναι δύσκολα και μακρόπνοα μέτρα προσαρμογής και σε πολλές περιπτώσεις απαραίτητα. Κανείς δεν μπορεί να απαλλάξει από αυτό τους Ελληνες. Το πρόγραμμα έχει κλειδώσει, οι παράμετροι είναι καθορισμένοι και πρέπει να διατηρηθούν. Και τώρα περιμένουμε την έκθεση της τρόικας», ανέφερε ο Σόιμπλε.
Αναφορικά με την Ισπανία, ο Σόιμπλε κάλεσε τους βουλευτές της αντιπολίτευσης, σοσιαλδημοκράτες και οικολόγους, να αναλάβουν τις ευθύνες τους ψηφίζοντας σήμερα υπέρ της ευρωπαϊκής βοήθειας προς την Ισπανία.
«Βεβαίως θέλουμε μια όσο το δυνατό μεγαλύτερη κινητοποίηση στις τάξεις μας. Αλλά ελπίζουμε επίσης ότι το (σοσιαλδημοκρατικό) SPD και οι Πράσινοι θα αναλάβουν τις ευρωπαϊκές ευθύνες τους», τονίζει ο Σόιμπλε.
ΠΗΓΗ:Fimotro.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου