Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ : Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ




Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Δημήτρης Αβραμόπουλος μετέφερε μήνυμα συμπαράστασης προς την Κύπρο, σε σημερινή πρωινή συνάντησή του με τον Κύπρο πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια. Ο Δ. Αβραμόπουλος, που πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο, την πρώτη μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, είπε ότι η Ελληνική κυβέρνηση θα είναι στο πλευρό των Κυπρίων και θα στηρίζει την κυπριακή κυβέρνηση στην προσπάθειά της για λύση του Κυπριακού. Αναφερόμενος στην τουρκική στάση στο Κυπριακό, είπε ότι είναι λυπηρό γιατί οι θέσεις του τουρκοκύπριου ηγέτη Ντερβίς 'Ερογλου δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας για το Κυπριακό.
Ανέφερε ότι στη σύντομη συνάντηση που είχε πρόσφατα με τον Τούρκο ομόλογό του στην Κωνσταντινούπολη, του μετέφερε τη θέση της Ελλάδας ότι οι τουρκικές ενέργειες πρέπει να είναι τέτοιες που να συμβάλλουν θετικά σ' ότι αφορά το Κυπριακό. Η ελληνική κυβέρνηση θα πορευθεί με τη Λευκωσία στο δρόμο που οδηγεί στην απαλλαγή της Κύπρου από την κατοχή, είπε ο κ. Αβραμόπουλος.
Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι πέραν του Κυπριακού, επί του οποίου είχε πλήρη ενημέρωση με τον πρόεδρο Χριστόφια, συζήτησε για τις προτεραιότητες της Κυπριακής προεδρίας, τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τα θέματα που έχουν να κάνουν με την ενέργεια, δεδομένου ότι κι η Ελλάδα προβαίνει σε διαδικασίες για διερεύνηση ύπαρξης υδρογονανθράκων, πάντα σε σχέση με τις τουρκικές απειλές εναντίον της Κύπρου για την Κυπριακή ΑΟΖ.
Εξάλλου, ο κ. Αβραμόπουλος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Κύπρος θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία χαρακτήρισε ιστορική πρόκληση, σε μια κρίσιμη συγκυρία λόγω της κρίσης την οποία διέρχονται οι ευρωπαϊκές οικονομίες.
ΠΗΓΗ:Fimotro.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου