Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ ΩΣ ΤΟ 2015 ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΖΥΤΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟΙΚΑ



Περιθώριο ενός επιπλέον χρόνου προκειμένου να προσαρμοστεί η ελληνική οικονομία στις απαιτήσεις του μνημονίου φέρεται να συζητούν η κυβέρνηση με την τρόικα. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών που επικαλείται η εφημερίδα «Τα Νέα», το σχέδιο προβλέπει ότι η μείωση του ελλείμματος θα...
γίνει σε τρεις δόσεις έως το 2015 και όχι έως το 2014 που προβλέπει το μνημόνιο.
Η προσαρμογή θα είναι συνεπώς πιο ήπια για την ελληνική οικονομία, καθώς οι περικοπές των 11,6 δισ. ευρώ θα γίνουν σε διάστημα τριετίας, αντί για δύο χρόνια. 
Σύμφωνα με τις πηγές, εντός της ημέρας αναμένεται ακόμα να σταλεί επιστολή προς τους αρμόδιους υπουργούς, με την οποία θα ζητείται να ορίσουν τους επικεφαλής των τμημάτων δημοσιονομικού έλεγχου που θα είναι υπεύθυνοι για την πιστή τήρηση του προϋπολογισμού. 
Οι ίδιες πηγές τοποθετούν επίσης την επόμενη επίσκεψη των επικεφαλής της τρόικας για το τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου, ενώ στις αρχές Ιουνίου αναμένεται να ξεκινήσει ο τακτικός έλεγχος της ελληνικής οικονομίας. 
Σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα έθεσε και ο υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης στις επαφές με εκπρόσωπους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στην Ουάσινγκτον.
Αξίζει ακόμα να σημειωθεί πως αύριο, Παρασκευή, συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο όπου αναμένεται να συζητηθεί το θέμα της ανακεφαλοποίησης των τραπεζών.
ΠΗΓΗ:Fimotro.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου