Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

VPRC: Στο 36,5% το άθροισμα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ...


«Άπιαστο όνειρο» συνεχίζει να είναι η αυτοδυναμία για τον δικομματισμό σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της VPRC για τα «Επίκαιρα». Τα ποσοστά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ παρουσιάζουν μία σταθεροποίηση, στο 22% και 14,5% αντίστοιχα. Αύξηση για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος...
πλέον καταγράφεται ως τρίτη δύναμη.
Άνοδος και για την Χρυσή Αυγή, με αυξητικές μάλιστα τάσεις, ενώ ο ΛΑΟΣ βρίσκεται λίγο πάνω απο 3%. Σταθερά σε υψηλά ποσοστά το κόμμα του Πάνου Καμμένου "Ανεξάρτητοι Έλληνες". Εκτός Βουλής παραμένουν Οικολόγοι Πράσινοι και Δημοκρατική Συμμαχία.
 Αναλυτικά, η ΝΔ συγκεντρώνει το 22%, το ΠΑΣΟΚ το 14,5, ΣΥΡΙΖΑ 13%, ΚΚΕ 11,5%, Δημοκρατική Αριστερά 10%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 9%, Χρυσή Αυγή 5% και ΛΑΟΣ 3,5%.
 Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της VPRC οι Οικολόγοι Πράσινοι βρίσκονται στο 2,5%, η Δημοκρατική Συμμαχία στο 1,5%, το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών στο 1,5%, η Δράση στο 1,5% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο 1%. Η «Αποχή», τα «Λευκά» και τα «Άκυρα» ανέρχονται στο 24,1%. Σημειώνεται πως το 74% των ερωτηθέντων δηλώνει πως θα πάει να ψηφίσει, με την αποχή να έχει πτωτικές τάσεις. 
Στο «Άλλο Κόμμα» εντάσσονται οι απαντήσεις Ένωση Κεντρώων, Σπίθα, Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο, Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας, Κίνημα Εθνικής Αντίστασης, Δημιουργία Ξανά ή «Κάποιο μικρό κόμμα».
Ελαφρώς αυξημένα εμφανίζονται τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με τον Μάρτιο, ενώ μικρή πτώση (0,5%) καταγράφει η ΝΔ. Αύξηση 1% εμφανίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ αντίθετα το ποσοστό του ΚΚΕ μειώθηκε κατά μία μονάδα. Μικρή αύξηση (0,5%) και για το ΛΑΟΣ, ενώ αυξητική τάση έχουν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής. Μείωση κατά 1,5% γθα τη Δημοκρατική Αριστερά.
ΠΗΓΗ:PRESS-GR.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου