Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

ΚΟΝΤΡΑ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ - ΒΟΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑ



Κόντρα για τα λυόμενα που θα χρησιμοποιηθούν για την κράτηση των παράνομων μεταναστών στην Αμυγδαλέζα ξέσπασε ανάμεσα στους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Υποδομών Μάκη Βορίδη. Λίγες ημέρες πριν από την έναρξη λειτουργίας του πρώτου κέντρου κράτησης παράνομων μεταναστών, ο υπουργός Υποδομών προειδοποίησε ότι...
δεν θα επιτρέψει στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, να χρησιμοποιήσει τα λυόμενα που ανήκουν στη δικαιοδοσία του. 
Ο Μάκης Βορίδης κατά τη διάρκεια διαδικτυακού ντιμπέιτ στο in.gr εξέφρασε την έντονη αντίθεσή του για τη λειτουργία κέντρου κράτησης παράνομων μεταναστών υποστηρίζοντας: «Εκεί όπου πρόκειται να μετακινηθούν οι μετανάστες υπάρχουν σπιτάκια για σεισμόπληκτους που ανήκουν στη δική μου ευθύνη. Δεν πρόκειται να μπει κανένας σε σπιτάκι για σεισμόπληκτους».
Ο υπουργός Υποδομών χαρακτήρισε μάλιστα μονομερή την απόφαση του κ. Χρυσοχοΐδη και προανήγγειλε αλλαγές στην αντιμετώπιση του θέματος.
Κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη χαρακτήρισαν εξαιρετικά αργοπορημένη την αντίδραση του κ. Βορίδη και σημείωναν ότι ο υπουργός Υποδομών είναι υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής, όπου διοικητικά υπάγεται και η περιοχή της Αμυγδαλέζας. Επιπλέον θύμιζαν ότι η επίσημη θέση της ΝΔ και του Αντώνη Σαμαρά ήταν υπέρ της ίδρυσης των κέντρων κράτησης.
Τα λυόμενα σπιτάκια αποτελούν «προίκα» του υπουργείου Υποδομών από την εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Χρησιμοποιήθηκαν σε αθλητικές εγκαταστάσεις και στη συνέχεια πέρασαν στη δικαιοδοσία του τότε ΥΠΕΧΩΔΕ με σκοπό να στεγάσουν σεισμοπαθείς σε περίπτωση ανάγκης.
«Με έγγραφό μας ζητήσαμε από τον αρμόδιο υφυπουργό Γιάννη Μαγκριώτη να μας παραχωρηθούν τα οικήματα για τις ανάγκες του κέντρου. Ο κ. Μαγκριώτης συμφώνησε, ζητώντας να εγγραφούν στον προϋπολογισμό 6 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στην αναπλήρωση των σπιτιών αυτών. Εμείς με τη σειρά μας απαντήσαμε ότι όποτε χρειαστεί τα σπιτάκια, τα οποία επιδιορθώσαμε, θα είναι άμεσα διαθέσιμα στο υπουργείο Υποδομών», αναφέρει στα «ΝΕΑ» στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης μετέφερε την ενόχλησή του από την πρωτοβουλία του συναδέλφου του στον Πρωθυπουργό, ενώ έσπευσε να ανακοινώσει ότι «ο σχεδιασμός του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προχωρεί κανονικά και το πρώτο κέντρο θα λειτουργήσει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει ήδη ανακοινωθεί».
Ποινική δίωξη για τις ενοικιάσεις. Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε επίσης ότι θα διώκονται ποινικά οι ιδιοκτήτες ακινήτων στα οποία στοιβάζονται παράνομοι μετανάστες, ενώ προανήγγειλε τη λειτουργία ενός ακόμη κέντρου κράτησης στην Αττική μέσα στον Ιούνιο.
Ετοιμοι εξάλλου είναι σε 10 νοσοκομεία οι ειδικοί θάλαμοι για την απομόνωση και τη νοσηλεία μεταναστών με μεταδιδόμενα νοσήματα.
ΠΗΓΗ:Fimotro.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου