Σάββατο 21 Απριλίου 2012

ΜΠΡΕΙΒΙΚ: ''ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ... ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ"



«Υπό κανονικές συνθήκες είμαι ένας πολύ καλός άνθρωπος», δήλωσε κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ο Νορβηγός Άντερς Μπρέιβικ, ισχυριζόμενος ότι ξεκίνησε να εκπαιδεύεται πέντε χρόνια πριν τις επιθέσεις του Ιουλίου του 2011 προκειμένου να απευαισθητοποιηθεί και να μπορέσει να...υλοποιήσει τα σχέδιά του.
«Θα μπορούσα να πω ότι ήμουν φυσιολογικός μέχρι το 2006, όταν άρχισα να εκπαιδεύομαι και να απευαισθητοποιούμαι», απεκάλυψε στο δικαστήριο ο Μπρέιβικ. «Πολλοί θα με περιγράψουν ως ένα καλό ή συμπαθητικό, ενδιαφερόμενο άνθρωπο με τους φίλους [μου] και οποιονδήποτε», συνέχισε.
Ο Μπρέιβικ έχει εκμυστηρευθεί σε ψυχολόγους ότι χρησιμοποίησε διαλογισμό προκειμένου να αποδυναμώσει τα αισθήματά του. «Είχα μία στρατηγική απανθρωπισμού προς αυτούς που θεωρούσα βάσιμους στόχους, ώστε να μπορέσω να φτάσω στο σημείο να τους σκοτώσω», δήλωσε.
Προσέθεσε μάλιστα ότι κατανοούσε «απόλυτα» γιατί η ψυχρή αφήγηση των εγκλημάτων του τρομάζει τους συμπολίτες του. «Αφορά φριχτές, βάρβαρες πράξεις και δεν μπορώ να συλλάβω πόσο τρομακτικό είναι για άλλους», ομολόγησε, παραδεχόμενος στη συνέχεια ότι δεν θα μπορούσε να νιώσει για τα θύματά του, καθώς θα «έσπαγε πνευματικά» εάν προσπαθούσε να καταλάβει τι έκανε.
Ο Μπρέιβικ παραδέχεται πως σκότωσε οκτώ ανθρώπους με μία βομβιστική επίθεση σε κυβερνητικό κτίριο στο Όσλο, και ότι μετέπειτα προκάλεσε το θάνατο 69 άλλων στο νησί Ουτόια, όπου βρισκόταν καλοκαιρινή κατασκήνωση του Σοσιαλιστικού Κόμματος Νορβηγίας. Τα περισσότερα θύματα της επίθεσης του Μπρέιβικ στην Ουτόια ήταν έφηβοι.
Παρά την παραδοχή των πράξεών του, ο Μπρέιβικ ισχυρίζεται ότι δεν διέπραξε εγκλήματα, αντιτείνοντας ότι έδρασε θέλοντας να υπερασπίσει τη Νορβηγία από την απειλή της πολυπολιτισμικότητας. Πιστεύει μάλιστα ότι η εν λόγω απειλή πηγάζει από τα κύματα ισλαμιστών που μεταναστεύουν στην Ευρώπη.
Ο Μπρέιβικ, που κατά τις τελευταίες ημέρες αποφεύγει να χρησιμοποιήσει ακροδεξιούς χαιρετισμούς, επιμένει ότι είναι σώφρον και πως ασκεί τον πολιτικό εξτρεμισμό.
ΠΗΓΗ:Fimotro.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου