Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΝΤΡΕΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑ


Εν μέσω αντιδράσεων της τοπικής κοινωνίας αλλά και ενδοκυβερνητικών τριβών άρχισε την Κυριακή η μεταφορά των πρώτων παράνομων μεταναστών στο κέντρο προσωρινής κράτησης στην Αμυγδαλέζα.
Μεταφέρθηκαν εκεί οι πρώτοι 56 μετανάστες, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται να μεταφερθούν άλλοι 144. Στο κέντρο κράτησης είναι έτοιμες προς το παρόν τρεις πτέρυγες με 52 οικίσκους χωρητικότητας περίπου 200 ατόμων. Οταν ολοκληρωθούν τα έργα υποδομής, το κέντρο κράτησης θα έχει τη δυνατότητα να στεγάσει περίπου 1.000 άτομα. 
Επίθεση Δ. Αχαρνών κατά του Μ. Χρυσοχοΐδη
Το βράδυ, κάτοικοι της περιοχής πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αστυνομική Ακαδημία, ενώ ο Δήμος Αχαρνών εξαπέλυσε επίθεση κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τονίζοντας, ότι το άνοιγμα του κέντρου μεταναστών στην Αμυγδαλέζα «αποτελειώνει την πόλη».
«Ο κύριος ''δεν πρόλαβα να διαβάσω'' [..] χτυπάει μια πόλη, στην οποία η εγκληματικότητα και τα ναρκωτικά είναι είδη πρώτης κυκλοφορίας, αλλά ο ίδιος έκανε πως δεν τα είδε όπως και οι πολυπράγμονες σύμβουλοι και αξιωματικοί του. Δυστυχώς, όσους και να φέρει σε 2-3 μέρες, δεν είναι αποτελεσματικός ο εν λόγω κύριος. Απλά δημιουργεί άλλη μια εστία του προβλήματος. Κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό, ρίχνει στάχτη στα μάτια των ψηφοφόρων της Β΄ Αθηνών και αποτελματώνει μια περιοχή ήδη υποβαθμισμένη», ανέφερε ο Δήμος σε ανακοίνωσή του.
Προανήγγειλε παράλληλα προσφυγή στη Δικαιοσύνη: «Οι αλήθειες μας όμως θα αποδειχτούν με τη νομική οδό ... Είναι θέμα ημερών να αποδειχθεί και η ανικανότητα σας και η έλλειψη σχεδιασμού. Εσείς όμως θα έχετε πετύχει να είστε βουλευτής σε βάρος του ελληνικού λαού».
Εμμένει στη διαφωνία του ο Μ. Βορίδης
Την Κυριακή το απόγευμα ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μάκης Βορίδης φέρεται να επανέλαβε τη διαφωνία του για τη χρήση των κοντέινερς όπου επρόκειτο να στεγαστούν οι πρώτοι 1.000 παράνομοι μετανάστες, σημειώνοντας εκ νέου ότι τα κοντέινερ ανήκουν στη δικαιοδοσία του υπουργείου και έχουν κατασκευαστεί στο πλαίσιο του αντισεισμικού σχεδιασμού.
Καθησυχαστικός ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο κ. Χρυσοχοΐδης, δηλώνοντας, μέσω facebook, ότι σέβεται τις αγωνίες και τους φόβους των τοπικών κοινωνιών: «Είμαι βέβαιος, όμως, ότι θα καταλαγιάσουν μόλις ζήσουν στην πράξη τη λειτουργία των Κέντρων Κλειστής Φιλοξενίας και δουν ότι η εγκληματικότητα περιορίζεται και οι συμμορίες δεν έχουν πια έδαφος να κινηθούν».
Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του πρώτου κέντρου στην Αμυγδαλέζα Αττικής, ο κ. Χρυσοχοΐδης επισήμανε: «Δεν θα κάνουμε τη χάρη αυτών που θέλουν μια Πολιτεία άπραγη, γυμνή και ανοχύρωτη, για να λεηλατούν σε βάρος της. Τηρούμε τη νομιμότητα, εφαρμόζουμε ευρωπαϊκές λύσεις, προστατεύουμε τα συμφέροντα της κοινωνίας αλλά και τα δικαιώματα των ίδιων των παράνομων μεταναστών. Η Ελλάδα διαθέτει συντεταγμένη Πολιτεία με υποδομές και πολιτικές, δεν είναι ξέφραγο αμπέλι».
Πρόσθεσε ακόμη πως «το μεγαλύτερο μάθημα που διδασκόμαστε από την σημερινή ανθρωπιστική κρίση στο κέντρο της Αθήνας είναι ότι η διακυβέρνηση χωρίς πολιτικό κόστος -προσπαθώντας δηλαδή να ξεγελάσεις τον κόσμο και να αγνοήσεις τα προβλήματα κρατώντας τους πάντες ευχαριστημένους- στέλνει τον λογαριασμό στο μέλλον και μάλιστα με τόκο». 
Μέσω twitter ανέφερε επιπλέον πως «με την Αμυγδαλέζα αποδεικνύουμε ότι μια κυβέρνηση μπορεί και πρέπει να λειτουργεί ακόμη και λίγες μέρες πριν τις εκλογές».
ΔΗΣΥ: Αδιόρθωτοι Χρυσοχοΐδης, Βορίδης, Σαμαράς
Βολές κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, αλλά και του υπουργού Υποδομών, Μάκη Βορίδη, εκτόξευσε η Δημοκρατική Συμμαχία.
«Ο κύριος Χρυσοχοΐδης, μετά από τη συμφωνία του με τον κύριο Σαμαρά φτιάχνει άρον-άρον στρατόπεδα προσωρινής κράτησης λαθρομεταναστών, με το μυαλό στις ψήφους της εκλογικής του περιφέρειας», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Θανάσης Ζορμπάς.
Αναφερόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ, τον κατηγόρησε ότι «καταγγέλλει τη λαθρομετανάστευση ανά την Επικράτεια για να περιορίσει τις διαρροές ψήφων προς τα δεξιά του».
Καταλόγισε ακόμη στον κ. Βορίδη ότι «προσπαθεί να εμποδίσει τη λειτουργία των κέντρων υποδοχής, με τα οποία συμφώνησε ο αρχηγός του, για να καλοπιάσει τους ψηφοφόρους της Αμυγδαλέζας».
«Παραμένουν αδιόρθωτοι», κατέληξε ο κ. Ζορμπάς.
ΠΗΓΗ:PRESS-GR.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου