Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

ΜΠΡΕΙΒΙΚ: "ΔΕ ΜΕΤΑΝΙΩΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ"



Χωρίς ίχνος μεταμέλλειας ο υπαίτιος του μακελειού της 22ας Ιουλίου στη Νορβηγία, Άντερς Μπρέιβικ χαρακτήρισε απαραίτητη την επίθεση με βόμβες και όπλα που σκόρπισε το θάνατο σε 77 ανθρώπους και βύθισε στο πένθος μία ολόκληρη χώρα. Ζήτησε συγγνώμη για την επίθεση στο Όσλο, επειδή είχε...
θύματα περαστικούς και όχι άτομα με πολιτικές διασυνδέσεις, αλλά δήλωσε ότι δεν μετανιώνει για τις πράξεις του και σε καμία περίπτωση δεν θα απολογηθεί για την επίθεση στο νησί Ουτόγια, που χαρακτήρισε τόπο πολιτικού προσηλυτισμού. 

Ο Μπρέιβικ είπε σήμερα ότι στις 22 Ιουλίου «έχασε τα πάντα», όλους τους φίλους και την οικογένειά του και συνέκρινε αυτή την κατάσταση μει την απώλεια που επέβαλε στις οικογένειες των 77 θυμάτων του.
Πρόσθεσε ότι είχε ως στόχο να τραβήξει βίντεο, στο οποίο θα φαινόταν να κόβει το κεφάλι της πρώην Πρωθυπουργού της χώρας, Γκρο Χάρλεμ Μπρούτλαντ, διαβάζοντας ένα κείμενο με τα υποτιθέμενα «εγκλήματά» της.
Αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις για άλλα μέλη των Ναϊτών Ιπποτών, της οργάνωσης στην οποία λέει πως ανήκει.
Την περασμένη Παρασκευή ο 33χρονος άνδρας που πραγματοποίησε βομβιστική επίθεση στο Όσλο και ένοπλη επίθεση στο νησί Ουτόγια, περιέγραψε την επίθεσή του στο νησί, λέγοντας ότι πυροβολούσε ανθρώπους που «παρακαλούσαν για τη ζωή τους».
Δήλωσε ότι πήγε στο νησί, ντυμένος αστυνομικός και είπε στους άνδρες ασφαλείας ότι είχε τοποθετηθεί εκεί μετά τις βομβιστικές επιθέσεις στη νορβηγική πρωτεύουσα.
Ο Μπρέιβικ δήλωσε ότι πριν πυροβολήσει τα θύματά του άκουγε «100 φωνές» στο κεφάλι του που του έλεγαν να μην το κάνει.
Πρόσθεσε ότι μετά από μία στιγμή δισταγμού, πυροβόλησε δύο άτομα στο κεφάλι και συνέχισε την επίθεσή του. «Οι άνθρωποι με παρακαλούσαν για τις ζωές τους. Εγώ απλά τους πυροβολούσα στο κεφάλι» είπε.
Ανταποκριτής του BBC που βρέθηκε στη δικαστική αίθουσα την Παρασκευή είπε ότι η απόλυτη σιωπή μετατράπηκε σε δάκρυα, καθώς συνεχιζόταν η κατάθεση του Μπρέιβικ.
«Υπό κανονικές συνθήκες είμαι ένας πολύ καλός άνθρωπος» δήλωσε ο Νορβηγός δράστης των επιθέσεων.
Από το εάν θα θεωρηθεί ότι πάσχει από ψυχική ασθένεια ή όχι θα εξαρτηθεί το εάν θα φυλακισθεί ή θα εισαχθεί σε ψυχιατρική κλινική.
ΠΗΓΗ:Fimotro.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου