Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

ΣΤΗ ΜΙΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΟΙ ΒΑΘΜΟΙ 110.000 ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ



Ανακοινώνονται σήμερα από το υπουργείο Παιδείας οι βαθμολογίες που συγκέντρωσαν στις πανελλαδικές εξετάσεις οι περίπου 110.000 φετινοί υποψήφιοι για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Σημειώνεται ότι οι εξετάσεις των υποψηφίων στα ειδικά μαθήματα ολοκληρώθηκαν μόλις χθες και οι βαθμολογίες θα γίνουν γνωστές το αμέσως επόμενο διάστημα.
Η αγωνία των υποψηφίων θα λάβει οριστικά τέλος με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ και των ονομάτων των επιτυχόντων κατά το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου.
Ειδικότερα, μετά τη 1 σήμερα το μεσημέρι, οι βαθμοί των αποφοίτων των Γενικών και των Επαγγελματικών Λυκείων (ομάδα Β΄) θα αναρτηθούν σταδιακά σε όλα τα Λύκεια της χώρας.
Οι υποψήφιοι θα μπορούν, επίσης μετά τη 1 μ.μ., να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας (http://results.minedu.gov.gr ), πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους, καθώς και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.
Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για την υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων εκπνέει στις 5 Ιουλίου και πέραν αυτής δεν θα γίνεται δεκτή καμία αλλαγή ή διόρθωση. Και φέτος η υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων γίνεται ηλεκτρονικά (http://exams.minedu.gov.gr), με τη χρήση του προσωπικού κωδικού ασφάλειας (password) και του οκταψήφιου κωδικού εξετάσεων.
Το αμέσως επόμενο διάστημα, εξάλλου, θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες επεξεργασίας των προφορικών και των γραπτών βαθμών για τον υπολογισμό του γενικού βαθμού πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση όλων όσοι έλαβαν μέρος στις φετινές εξετάσεις.
ΠΗΓΗ:Fimotro.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου