Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

FOCUS: ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



Την εκτίμησή ότι οι Ελληνες έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στη χώρα τους και μεταφέρουν μαζικά τα χρήματά τους στο εξωτερικό κάνει το γερμανικό περιοδικό Focus. Το δημοσίευμα αναφέρεται εισαγωγικά στα μεγάλα... προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές τράπεζες. Όποιος θέλει εκπτώσεις στον τομέα της
Υγείας αυτή την περίοδο στην Ελλάδα, μπορεί να απευθυνθεί στις τράπεζες, σημειώνεται. Οι ελληνικές τράπεζες ανταμείβουν τους πελάτες τους με συμφέρουσες ασφαλίσεις υγείας ή με εκπτωτικές επεμβάσεις σε ιδιωτικές κλινικές. Ο μόνος όρος που τίθεται είναι να μην κλείσουν το λογαριασμό τους. Οι προσφορές είναι πολλές και ποικίλουν από τράπεζα σε τράπεζα.
Οι ελληνικές τράπεζες παλεύουν για την επιβίωσή τους και κυριολεκτικά για κάθε ευρώ των καταθέσεων. Οι Έλληνες μεταφέρουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό είτε με απευθείας μεταφορές είτε με βαλίτσες. Άλλοι θάβουν τις αποταμιεύσεις τους στον κήπο. Πολλοί έχουν πειστεί: Μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου η χώρα τους θα βγει από την ευρωζώνη και οι τράπεζες θα καταρρεύσουν. Από το 2099 μέχρι το Φεβρουάριο του 2012 οι Έλληνες σήκωσαν από τους λογαριασμούς τους 65 δισ. ευρώ. 
Για να αντιμετωπίσουν τη φυγή κεφαλαίων, οι τράπεζες καταφεύγουν και σε τεχνάσματα. Υπάλληλοι κυκλοφορούν φήμες ότι οι μεταφορές κεφαλαίων στο εξωτερικό απαγορεύονται ή ότι πρέπει να δηλωθούν στην Εφορία. 
Σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΕΕ, 2 από τα 11 εκατομμύρια των Ελλήνων θα μεταναστεύσουν εξαιτίας της δημοσιονομικής κρίσης. Ο αριθμός των Ελλήνων, που εγκαταστάθηκε πέρσι στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 90% σε σχέση με πρόπερσι. Σύμφωνα με ελληνικούς ιατρικούς συλλόγους, περίπου 3.000 ιατροί έχουν εγκατασταθεί στη Γερμανία μετά το 2008.
Η Υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Τερέζα Μάι προειδοποίησε ότι ήδη αυτό το διάστημα εξετάζονται σενάρια περιορισμού της μετανάστευσης από ευρωπαϊκές χώρες σε περίπτωση οικονομικής κατάρρευσης. Βρετανοί ειδικοί χαρακτήρισαν τη δήλωση αυτή ως «ανεύθυνη λαϊκιστική ρητορεία», η οποία δεν συνάδει με το ευρωπαϊκό Δίκαιο. Και η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, Σεσίλια Μάλστρεμ, διέψευσε σχέδια για κλείσιμο των συνόρων σε περίπτωση που η Αθήνα βγει από την ευρωζώνη. Η ΕΕ διαπραγματεύεται με την Τουρκία, σημείωσε η Επίτροπος, σχετικά με τις δυνατότητες περιορισμού της εισροής παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας. «Το 90% των παράνομων μεταναστών που εισέρχονται στην ΕΕ περνούν μέσω Ελλάδας» εκτιμά η γερμανίδα ευρωβουλευτής Μόνικα Χολμάγιερ.
ΠΗΓΗ:Fimotro.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου