Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Ο 13ος ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ...


Του Κώστα Γιαννακίδη
Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου έχει ως αποκλειστικό σκοπό την εκτέλεση των αποκρατικοποιήσεων. Ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2011 και έχει στον έλεγχο του ακίνητα, μετοχές εταιριών και δικαιώματα του Δημοσίου. Στην πραγματικότητα το Ταμείο είναι σαν να ιδρύθηκε χθες. Δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα. Αυτό μπορείτε να το διαπιστώσετε επισκεπτόμενοι τον δικτυακό τόπο του Ταμείου και την καρτέλα «Ολοκληρωμένα Έργα».
Είναι επίσης λογικό να μην κάνει απολύτως τίποτα όσο υφίσταται η παρούσα κυβερνητική εκκρεμότητα. Έτσι, η διοίκηση του Ταμείου αποφάσισε να υιοθετήσει την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα και να μη λάβει καμία απόφαση που θα δέσμευε την επόμενη διακυβέρνηση. Πολιτικά λογικό, δεοντολογικά θεμιτό. Αυτές τις μέρες το Ταμείο δεν κάνει αποκρατικοποιήσεις-λες και έκανε τις προηγούμενες. Δεν έχει, όμως, κανένα πρόβλημα να προσλάβει συμβούλους και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες.
Μόλις την Τρίτη 29 Μαϊου το Ταμείο αποφάσισε να απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πρόσληψη Διεθνούς Νομικού Συμβούλου στο έργο ιδιωτικοποίησης της Ελληνικό ΑΕ. Ο Σύμβουλος αυτός θα απασχοληθεί για ένα χρόνο, θα λάβει αμοιβή 200.000 ευρώ και οι προσφορές θα πρέπει να υποβληθούν ως τις 15 Ιουνίου 2012, δηλαδή μέχρι την Παρασκευή πριν τις εκλογές!
Είναι λογικό να πείτε ότι ένα τόσο μεγάλο έργο χρήζει ισχυρής νομικής υποστήριξης. Δεν διαφωνώ. Μόνο που το Ταμείο έχει ήδη προσλάβει πέντε νομικά γραφεία. Επίσης για το ίδιο έργο έχει προσλάβει άλλους πέντε συμβούλους ακινήτων. Προσθέστε και άλλους δύο οικονομικούς, έχουμε δώδεκα συμβούλους, όλοι τους σοβαρές εταιρίες με διεθνή δράση (δείτε τους συμβούλους). Ο 13ος σύμβουλος τι χρειάζεται; Μπορεί να μην είναι η ερώτηση του εκατομμυρίου, αλλά κοστίζει τουλάχιστον διακόσια χιλιάρικα και αξίζει διακομματικής προσοχής, δεν συμφωνείτε;
ΠΗΓΗ: PRESS-GR.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου