Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ : ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΤΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ...



Ανοιχτό φαίνεται ότι αφήνει ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, το ενδεχόμενο να αποσύρει την αίτηση προσφυγής της Λευκωσίας στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης. Πληροφορίες που δημοσιεύονται στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» αναφέρουν ότι στη σύσκεψη που είχε με τους αρχηγούς των κομμάτων την Τρίτη, ο κ. Χριστόφιας είπε ότι το θέμα διακρατικών δανείων από τη Ρωσία και την Κίνα είναι ανοικτό και σε περίπτωση θετικής εξέλιξης δεν αποκλείει ακόμα και στροφή 180 μοιρών σε σχέση με τον μηχανισμό.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φιλελεύθερου», ήδη η Λευκωσία έχει ενημερώσει τις ευρωπαϊκές Αρχές για το ενδεχόμενο των διακρατικών δανείων, κυρίως από την Κίνα, γι' αυτό και ενδέχεται να μην ανακοινωθεί σήμερα, Τετάρτη, το αρχικό ποσό για το οποίο γίνεται η προσφυγή.
Η σύσκεψη του Δημήτρη Χριστόφια με τους αρχηγούς των κομμάτων για τα μέτρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση για την οικονομία και η απόφαση για την προσφυγή στον Μηχανισμό Στήριξης, κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων, με τη «Χαραυγή» ωστόσο να μην έχει τα θέματα αυτά ως τα κύρια στην πρώτη σελίδα της.
ΠΗΓΗ:Fimotro.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου