Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ



Η Κύπρος θα αποφασίσει ποιες θα είναι οι εναλλακτικές επιλογές για την ανακεφαλαιοποίηση των τράπεζών της μετά την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων στις ελληνικές εκλογές της 17ης Ιουνίου, δήλωσε χθες... ο υπουργός Οικονομικών της χώρας.
«Δεν είναι απαραίτητο να ζητήσουμε δάνειο από τον μηχανισμό. Υπάρχουν κι άλλες εναλλακτικές, ή συνδυασμοί εναλλακτικών. Αυτά όμως τα θέματα θα τα αποφασίσουμε όταν μάθουμε το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών», φέρεται να δήλωσε ο Βάσος Σιαρλή στην κυπριακή οικονομική ιστοσελίδα Stockwatch.
Την ίδια ώρα η Λευκωσία κρατά κλειστά τα χαρτιά της σχετικά για την προέλευση των κεφαλαίων αυτών για τις τράπεζές της.
«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί σύντομα με τα πολιτικά κόμματα για να τα ενημερώσει και να συζητήσει θέματα που αφορούν προσπάθειες για την αντιμετώπιση των προκλήσεων για την χώρα που βρίσκονται μπροστά μας,» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου σε γραπτή δήλωσή του, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζει τη χρονική στιγμή που θα πραγματοποιηθεί αυτή η συνάντηση.
Η Κύπρος, η οποία έχει αποκλειστεί από τις διεθνείς αγορές για πάνω από ένα χρόνο, αναζητά κεφάλαια που ισοδυναμούν με το 10% περίπου του ΑΕΠ της έως τις 30 Ιουνίου για να ανακεφαλαιοποιήσει τη Λαϊκή Τράπεζα, στην περίπτωση που δεν εκδηλωθεί σχετικό ενδιαφέρον από ιδιώτη επενδυτή.
Τα αντιπολιτευτικά κόμματα λένε πως οι αρχές χρονοτριβούν στην εφαρμογή των απαραίτητων δημοσιονομικών μέτρων που χρειάζονται για να στηρίξουν την οικονομία προτού αναζητήσει οικονομική βοήθεια.
Ο Στεφάνου απέρριψε τις επικρίσεις, λέγοντας ότι στέλνουν «το λάθος μήνυμα για την οικονομία της Κύπρου η οποία, παρότι έχει τα προβλήματά της, είναι σε καλύτερη κατάσταση από τις οικονομίες πολλών άλλων χωρών στην ΕΕ».
ΠΗΓΗ:Fimotro.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου