Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΜΕΛΕΤΑ Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ



Ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή παραδέχτηκε αργά χθες το βράδυ, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή του ΡΙΚ "Επωνύμως", ότι η Λευκωσία μελετά διάφορες επιλογές, μεταξύ των οποίων και προσφυγή στον Μηχανισμό Στήριξης, σε χρόνο που θα επιλέξει η ίδια. Ο Β. Σιαρλή πρόσθεσε ότι οι... αποφάσεις θα ληφθούν μέχρι τις 30 Ιουνίου. Επισήμανε παράλληλα, για ακόμη μια φορά, ότι κανένας δεν δίδει δάνεια χωρίς όρους.
Διαβεβαίωσε ωστόσο, ότι στο ενδεχόμενο κατά το οποίο η Κύπρος θα ζητήσει στήριξη, οι όροι δεν θα είναι οδυνηροί, όπως, υποστηρίζουν μερικοί, αφού το Δημόσιο Χρέος φθάνει το 71% και το Δημοσιονομικό έλλειμμα το 2013 θα είναι 2,5%, που είναι από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη.
Η επιλογή σύναψης δανείου από τρίτη χώρα δεν είναι απομακρυσμένη, είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι αναζητούνται 1,8 δις. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση της Λαϊκής Τράπεζας.
Εξάλλου, στη διάρκεια δείπνου, που διοργάνωσε ο Κυπρο-Ρωσικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι η κυπριακή οικονομία έχει αποδείξει την ικανότητά της να αντιμετωπίζει επιτυχώς τις προκλήσεις, όπως φαίνεται από τις αποδόσεις της στη διάρκεια του τρέχοντος δυσμενούς οικονομικού κλίματος.
ΠΗΓΗ:Fimotro.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου