Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΡΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ



Κλειστά για έξι ώρες θα παραμείνουν σήμερα τα φαρμακεία της Αττικής. Οι φαρμακοποιοί κατεβάζουν ρολά από τις 12 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα, εκφράζοντας έτσι την οδύνη τους για τη δολοφονία του...συναδέλφου τους Σπύρου Πουκαμισά. Οι ασφαλισμένοι θα εξυπηρετούνται από τα εφημερεύοντα φαρμακεία. Κλειστά ολόκληρο το 24ωρο θα μείνουν ?για τον ίδιο λόγο? τα φαρμακεία του Πειραιά.
Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) Κωνσταντίνος Λουράντος είπε χθες ότι ολόκληρος ο φαρμακευτικός κόσμος θρηνεί για τον χαμό του συναδέλφου τους: «Η στυγερή εκτέλεση ενός συνανθρώπου μας, με σκοπό τη ληστεία, αποδεικνύει την αποδόμηση της κοινωνίας μας και την παράδοσή της στο έλεος μιας ανεξέλεγκτης εγκληματικότητας.
Ζητούμε την αποκατάσταση της τάξης με κάθε τρόπο, όχι μόνο για τον κλάδο μας, αλλά για όλους τους Ελληνες πολίτες, διότι αυτές οι συνθήκες ζωής είναι πρωτόγνωρες για τα ελληνικά δεδομένα. Μας προκαλεί αγωνία και τρόμο το γεγονός ότι η ανθρώπινη ζωή δεν έχει καμία πλέον αξία».
Ο κ. Λουράντος ζητεί από την Ελληνική Αστυνομία και τους υπευθύνους, που έχουν στα χέρια τους την προστασία της ζωής των πολιτών της χώρας, να ασχοληθούν σοβαρά με το αντικείμενό τους και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.
Τη σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία των αδίστακτων δολοφόνων, ζητεί και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Θεόδωρος Αμπατζόγλου, ο οποίος δηλώνει συγκλονισμένος από την άνανδρη δολοφονία. Οπως τονίζει, καθημερινά γίνονται δεκάδες επιθέσεις σε φαρμακεία, ιδιαίτερα κατά τις διανυκτερεύσεις και τις διημερεύσεις, ενώ σε πολλές περιπτώσεις θύματα των ληστών ή των επίδοξων ληστών είναι γυναίκες φαρμακοποιοί.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΦΣ, δυστυχώς φτάσαμε στο σημείο να θρηνήσουμε την απώλεια της ζωής ενός εξαίρετου συναδέλφου και οικογενειάρχη: «Η φαρμακευτική οικογένεια πενθεί. Ζητούμε προστασία. Ας μας ακούσει, επιτέλους, η πολιτεία».
ΠΗΓΗ:Fimotro.blogspot.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου