Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

ΠΕΝΤΕ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ



Πέντε άτομα συνελήφθησαν χθες το βράδυ στην Πάτρα, κατά τα επεισόδια που σημειώθηκαν μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων της πόλης και μελών της Χρυσής Αυγής, για τη δολοφονία ενός 30χρονου Έλληνα από αφγανούς...λαθρομετανάστες.
Συνολικά, προσήχθησαν 22 άτομα.
Σύμφωνα με την αστυνομία, στις συγκεντρώσεις συμμετείχαν περίπου 350 άτομα, κυρίως μέλη της «Χρυσής Αυγής». Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., τα περισσότερα από τα άτομα που συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις, επιτέθηκαν επανειλημμένως κατά των αστυνομικών δυνάμεων, που είχαν διατεθεί στο σημείο για λήψη μέτρων τάξης και επιχειρούσαν διαδοχικά να διασπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, προκειμένου να εισέλθουν στο παλιό εργοστάσιο της Πειραϊκής-Πατραϊκής, απέναντι από το λιμάνι, όπου διαμένουν λαθρομετανάστες.
Οι επιθέσεις, όπως αναφέρει η αστυνομία, πραγματοποιήθηκαν με ιδιαίτερη σφοδρότητα και βιαιότητα, καθώς εκσφενδονίστηκε κατά των αστυνομικών και των υπηρεσιακών οχημάτων μεγάλος όγκος από πέτρες, κροτίδες καθώς και αυτοσχέδιες εμπρηστικές κατασκευές, ενώ χρησιμοποιήθηκαν ξύλα, λοστοί και άλλα αντικείμενα. Πολλά από τα άτομα είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κράνη και κουκούλες.
Από τις επιθέσεις τραυματίστηκαν οκτώ αστυνομικοί, οι οποίοι διακομίσθηκαν σε Νοσοκομείο. Επιπλέον, προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε ένα υπηρεσιακό λεωφορείο μεταφοράς προσωπικού, καθώς επίσης σε ένα περιπολικό και δύο υπηρεσιακές μοτοσικλέτες.
Σε όλες τις περιπτώσεις, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν τα άτομα με τη χρήση των αναγκαίων μέσων.
Στη συνέχεια, τα επεισόδια μεταφέρθηκαν και στο κέντρο της πόλης, όπου αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Μιχάλη Αρβανίτη, ο οποίος μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο
ΠΗΓΗ:Fimotro.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου