Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ: ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΘΕΣ



Την ελπίδα οι πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες βλέποντας το αύριο και όχι το χθες εξέφρασε ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, αναφερόμενος στις εκλογές της Κυριακής. Στις εκλογές κρίνεται το μέλλον της χώρας τις επόμενες δεκαετίες, πρόσθεσε. Στο τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο που...συνεδρίασε το μεσημέρι της Τετάρτης, ο κ. Παπαδήμος προχώρησε σε απολογισμό των πεπραγμένων της κυβέρνησής του, τονίζοντας ότι η σύνθεση διαφορετικών απόψεων μόνο θετική μπορεί να είναι στην αντιμετώπιση των δύσκολων προβλημάτων.
Αναφερόμενος στην κυβερνητική του εμπειρία, ο κ. Παπαδήμος είπε:
«Διαφορετικές απόψεις πάντα θα υπάρχουν. Πιστεύω ότι είναι όχι μόνο θεμιτές, αλλά και χρήσιμες προκειμένου να αντιμετωπισθούν δύσκολα προβλήματα, δύσκολα θέματα και μπορούν να συμβάλουν στην διαμόρφωση συνθετικών λύσεων. Και αυτό έγινε πολλές φορές.»
 Δείξαμε, σε αντίθεση με την εμπειρία του παρελθόντος ότι, όταν οι συνθήκες το απαιτούν, μπορούμε να βάζουμε κατά μέρος τις πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές μας, να συνθέτουμε απόψεις και να παίρνουμε αποφάσεις για το συμφέρον της χώρας και των πολιτών της, αγνοώντας το πρόσκαιρο πολιτικό κόστος. Για αυτό θέλω να ευχαριστήσω όλους σας θερμά, και τον καθένα χωριστά, για τη συνεργασία που είχαμε και τη συμβολή σας στο κυβερνητικό έργο».
Ο κ. Παπαδήμος εξέφρασε την άποψη ότι στις εκλογές κρίνεται ο στρατηγικός προσανατολισμός της Ελλάδας.
«Κρίνεται το μέλλον της χώρας τις επόμενες δεκαετίες, κι όχι απλώς το ποια κυβέρνηση θα σχηματιστεί μετά τις εκλογές. Για αυτό πιστεύω ότι ο δημόσιος διάλογος πρέπει να επικεντρώνεται και στην καλύτερη κατανόηση της πραγματικότητας. Είμαι όμως βέβαιος ότι οι αποφάσεις των πολιτών θα είναι στραμμένες στο αύριο και όχι στο χθές».
Συμφωνία Πάγκαλου-Αβραμόπουλου
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας εκ μέρους των μελών της κυβέρνησης που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, εκθείασε τον κ. Παπαδήμο, λέγοντας ότι «ήταν τιμή μας που συνεργαστήκαμε με τον Λουκά Παπαδήμο».
Το λόγο πήρε και ο υπουργός Αμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος εκφράζοντας την προσωπική του θέση ανέφερε ότι «συμφωνεί με τον κ. Πάγκαλο μετά από 18 χρόνια».
ΠΗΓΗ:Fimotro.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου