Κυριακή 13 Μαΐου 2012

ΚΑΝΕ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΣΟΥ!



Από το : sport-fm.gr
Η παραμυθένια πορεία του Ολυμπιακού στη φετινή Ευρωλίγκα χρειάζεται ένα happy end για να ολοκληρωθεί ιδανικά. Το πανύψηλο εμπόδιο της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον αποψινό τελικό (21:00, NovaΣΠΟΡ FM 94,6, www.sport-fm.gr, ΕΤ1 και Novasports 1) χωρίζει... τους «ερυθρόλευκους» από την κορυφή της Ευρώπης, αλλά τα ατίθασα νιάτα του Ντούσαν Ίβκοβιτς είναι αποφασισμένα να το υπερβούν κι αυτό. 
Αποστολή στην Κωνσταντινούπολη, Χρήστος Ρομπόλης 
«Με καμία κυβέρνηση», θα ήταν η απάντηση στα χείλη των περισσοτέρων στην αρχή της σεζόν τούς ρωτούσαν αν ο Ολυμπιακός μπορεί να φτάσει στον τελικό της Ευρωλίγκας. Να όμως που οι «ερυθρόλευκοι» τα κατάφεραν (εντελώς συμπτωματικά σε περίοδο που… δεν υπάρχει κυβέρνηση στην Ελλάδα), κόντρα σε προγνωστικά και εκτιμήσεις ειδικών και μη. Η ομάδα-θαύμα του Ντούσαν Ίβκοβιτς, το απόλυτο αουτσάιντερ της φετινής διοργάνωσης, έφτασε να διεκδικεί τον τίτλο από το απόλυτο φαβορί, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. 
Η λογική «λέει» πως η πανάκριβη, ξεχειλίζουσα από ταλέντο και πολύπειρη αρμάδα του Γιόνας
Καζλάουσκας είναι αγκαλιά με τον τίτλο. Όμως ο νεανικός, άπειρος πλην ενθουσιώδης και σαφώς πιο «οικονομικός» Ολυμπιακός έχει καταργήσει φέτος τους νόμους της λογικής. Όχι μία και δύο φορές, αλλά πολύ περισσότερες, με πιο πρόσφατη αυτή το βράδυ της Παρασκευής στον ημιτελικό απέναντι στην επίσης πολύ δυνατή Μπαρτσελόνα. Γιατί όχι και τώρα, λοιπόν; 
Απαλλαγμένοι από το άγχος, με πλήρη επίγνωση του επιτεύγματός τους και αποφασισμένοι να γράψουν τον καλύτερο επίλογο στη φετινή παραμυθένια πορεία τους, οι παίκτες του «Ντούντα» είναι έτοιμοι να δώσουν τη μάχη τους και να κάνουν ξανά περήφανο τον κόσμο τους (στους 2.500 της Παρασκευής θα προστεθούν περίπου 1.000-1.500 ακόμη ως ενισχύσεις από την Ελλάδα). Αν κερδίσουν, θα πρόκειται για την πιο χρυσή σελίδα στην ιστορία της ομάδας. Λαμπρότερη και από τον τίτλο του 1997 στη Ρώμη, στη μοναδική από τις τέσσερις προηγούμενες παρουσίες σε τελικό που η κούπα κατέληξε στον Πειραιά. 
Ο Ολυμπιακός δεν θα είναι σε καμία περίπτωση χαμένος το βράδυ της Κυριακής. Ακόμη κι αν ηττηθεί, θα έχει κερδίσει το σεβασμό και την εκτίμηση όλων, αλλά και πολύτιμες εμπειρίες που στο εγγύς μέλλον θα τον βοηθήσουν να φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής. 
Η απουσία του Έισι Λο είναι ο μεγάλος πονοκέφαλος για τον Ντούσαν Ίβκοβιτς. Ο Αμερικανός ταλαιπωρείται από βαρύ διάστρεμμα και γίνεται προσπάθεια να είναι έτοιμος εν όψει των τελικών. Η ΤΣΣΚΑ, που θέλει να κάνει απόσβεση στα πολλά εκατομμύρια ευρώ που δαπάνησε για α φτάσει στον έβδομο ευρωπαϊκό της τίτλο, δεν έχει ανάλογα προβλήματα, καθώς μόνο ο Βίκτορ Χριάπα δεν είναι 100% έτοιμος, αλλά αναμένεται να αγωνιστεί κανονικά. 
Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι κ.κ. Λαμόνικα (Ιταλία), Μαρτίν (Ισπανία) και Σαχίν (Τουρκία). 
Δείτε την προϊστορία ανάμεσα στις δύο ομάδες. 
Με το μυαλό στην Ελλάδα 
Στις 18:00 ο Παναθηναϊκός αναμετράται με την Μπαρτσελόνα στον μικρό τελικό των απογοητευμένων. Οι «πράσινοι» ήδη σκέφτονται τους τελικούς της Α1, που αρχίζουν την ερχόμενη Πέμπτη στο ΣΕΦ απέναντι στον Ολυμπιακό. Μάικ Μπατίστ και Κώστας Τσαρτσαρής ξεπέρασαν τους μικροτραυματισμούς τους και όλοι οι παίκτες είναι διαθέσιμοι, ωστόσο είναι πιθανό να ξεκουραστούν/προφυλαχθούν αρκετοί από τους βασικούς.
ΠΗΓΗ:Fimotro.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου