Σάββατο 19 Μαΐου 2012

ΘΥΡΟΚΟΛΛΗΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ - ΞΕΚΙΝΑ Η ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ



Σε προεκλογική περίοδο βρίσκεται και τυπικά πλέον η χώρα, καθώς στις 9 το πρωί του Σαββάτου θυροκολλήθηκε το Προεδρικό Διάταγμα για το κλείσιμο της Βουλής και την διενέργεια εκλογών στις 17 Ιουνίου. Μετά τη διαδικασία της... 
6ης Μαΐου και τις άκαρπες διαβουλεύσεις που ακολούθησαν για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, οι επαναληπτικές εκλογές χαρακτηρίζονται ως οι κρισιμότερες μετά τη Μεταπολίτευση.
Οι πιέσεις που δέχεται το τελευταίο διάστημα η χώρα έχουν ενταθεί, και όχι μόνο σε πολιτικό επίπεδο. Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στην Αθήνα και στο αποτέλεσμα που θα προκύψει το βράδυ της 17ης Ιουνίου. 
Όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης δεν παραλείπουν ούτε για μία ημέρα τις αναφορές στη χώρα μας, ενώ καθημερινά υπάρχουν δημοσιεύματα που θέλουν τους Ευρωπαίους να εξετάζουν πιθανά σενάρια για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. 
Την Παρασκευή η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. Λίγο μετά την ολιγόλεπτη συνομιλία έγινε γνωστό ότι η κ. Μέρκελ τόνισε στον Πρόεδρο την ανάγκη να σχηματιστεί λειτουργική κυβέρνηση.
ΠΗΓΗ:Fimotro.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου