Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟ PRESS-gr ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ, ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ 7η ΜΑΙΟΥ...


"Αν μετά την 6η Ιουνίου προκληθούν και πάλι εκλογές η χώρα θα πέσει σε πλήρη παρακμή" επισημαίνει ο Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξή του στο Press-gr.O υπουργός Υγείας και υποψήφιος βουλευτής Β' Αθηνών μιλάει για τις σχέσεις του με τον Ευ. Βενιζέλο, την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ και τους κινδύνους από τον "δημαγωγικό λόγο". 
Ολόκληρη η συνέντευξη:    

 

Οχι άλλο κόμμα. Να γίνει το ΠΑΣΟΚ καλύτερο!

-Είσαστε ο πιο δημοφιλής βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Β΄ Αθήνας, κατά τις δημοσκοπήσεις. Ήσασταν έτοιμος να διεκδικήσετε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, οργανώνατε πυρήνες σε όλη την Ελλάδα. Γιατί όλα αυτά τα παραμερίσατε και στηρίξατε τον κ. Βενιζέλο; 
Γιατί το μείζον ήταν η πολιτική σταθερότητα στη χώρα και η ενότητα του ΠΑΣΟΚ. Με την επιλογή μου να στηρίξω τον Βαγγέλη Βενιζέλο πιστεύω ότι συνέβαλλα και στα δύο. 
-Σκεφθήκατε ποτέ ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να διαλυθεί και στη θέση του να δημιουργηθεί ένα άλλο σχήμα;
Όχι. Αλλά σκέφτομαι κάθε μέρα ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να γίνει καλύτερο.

Προτιμώ συνεργασία με την ΔΗΜΑΡ

-Αν μετά τις εκλογές σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας και σας προταθεί να μετέχετε, ποια θέση θα προτιμούσατε; Και θα μετείχατε σε σχήμα υπό τον κ. Σαμαρά; Ο φίλος σας κ. Ραγκούσης, πάντως, δεν δέχεται.
Δεν με απασχολούν οι θέσεις και το έχω αποδείξει. Εγώ δίνω μάχη για να είναι πρώτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ. Και έχω πει ότι ως κόμμα της κεντροαριστεράς, προτιμώ να συνεργαστούμε με ένα κόμμα του ίδιου χώρου, όπως π.χ. την ΔΗΜΑΡ, αρκεί να θελήσουν και αυτοί να αναλάβουν κάποιες ευθύνες. Όμως, το τι θα γίνει μετά τις εκλογές θα το αποφασίσουν οι πολίτες. Εμείς οφείλουμε να δώσουμε ένα μήνυμα, εντός και εκτός Ελλάδος, ότι η χώρα μας δεν θα μείνει ακυβέρνητη. Και θέλω εδώ να επισημάνω ότι οι σχετικές δηλώσεις του κ. Σαμαρά ότι αν δεν έχει αυτοδυναμία θα προκαλέσει νέες εκλογές, είναι και άστοχες και επιζήμιες για τη χώρα. Κανείς δεν μπορεί για να εκβιάσει μερικές ψήφους παραπάνω να δίνει διεθνώς την εντύπωση ότι οι Έλληνες πολιτικοί δεν έχουν καταλάβει πού βρίσκεται η χώρα και δεν έχουν διδαχθεί από τα λάθη τους. 

Αποφύγαμε τα χειρότερα...

-Παρολ' αυτά επιμένετε στον στόχο για την πρωτιά του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές. Τι παραπάνω έχετε να πείτε που δεν είπατε για να πείσετε τους οργισμένοιυς πολίτες;
Τα τελευταία δυόμισι χρόνια κάναμε μια τεράστια προσπάθεια να αποφύγουμε τα χειρότερα για τη χώρα. Έχουμε κάνει λάθη, ειδικά στην αρχή, έχουμε διδαχθεί από αυτά αλλά έχουμε άσκηση και πάρα πολλές σημαντικές πολιτικές. Κρατήσαμε όλες τις κοινωνικές δομές ανοιχτές και θέσαμε δε λειτουργία τέσσερα νέα κέντρα υγείας, συγκρουστήκαμε με τα συμφέροντα για να προστατέψουμε τα χρήματα των φορολογούμενων. Ζητάμε τον πρώτο λόγο για να δρομολογήσουμε τις συμμαχίες που χρειάζονται για να υπερβούμε την κρίση, μακριά από εμμονές παλαιοκομματικού τύπου.

Δεν θα γίνω ο Αβέρωφ του Ράλλη!

-Έχουν αρχίσει να γράφουν ότι απέχετε από τον προεκλογικό αγώνα ενώ είστε το Νο2 στο ΠΑΣΟΚ. Σας έχει ενοχλήσει κάτι; Πήρατε το μέρος του Ραγκούση που κόντραρε το Βενιζέλο για το θέμα των χρημάτων στα κόμματα; Συμβαίνει κάτι στη σχέση σας με τον Βενιζέλο; 
Να στο πω απλά; Όποιος τα γράφει αυτά δεν στέκει στα καλά του! Έχω γυρίσει 10 νομούς της χώρας στηρίζοντας τον αγώνα του ΠΑΣΟΚ. Κάθε ημέρα υπάρχει η δράση του Υπουργείου Υγείας, το οποίο δεν δικαιούμαι να παρατήσω για τις εκλογές. Στα κανάλια δεν μπορώ να βγαίνω αυτές τις μέρες γιατί υπάρχει περιορισμός στις εμφανίσεις και έχω προγραμματίσει τις δικές μου για τις τελευταίες πιο κρίσιμες μέρες. Με τον Βενιζέλο είμαστε φίλοι 40 χρόνια, από τότε που σπουδάζαμε μαζί στη Νομική Θεσσαλονίκης. Αυτή η σχέση δεν θα διαταραχτεί από βλακείες που γράφονται δεξιά και αριστερά. Εγώ δεν θα γίνω ο Αβέρωφ του Ράλλη. Από τη στιγμή που αποφάσισα να στηρίξω τον Βενιζέλο με τα κριτήρια του μυαλού μου, θα το κάνω και με την καρδιά μου κι όχι με ψυχικές τσιγγουνιές ή με κουτοπονηριά.  

 Πλήρης παρακμή τυχόν νέες εκλογές

-Εκλογές ξανά στις 10 ή 17 Ιούνη αν δεν υπάρξει ουσιαστική διάθεση συνεργασίας;
Από πλευράς μας θα γίνει προσπάθεια να μην υπάρξει ακυβερνησία. Και γι αυτό ζητάμε και τον πρώτο λόγο. Το ζήτημα των νέων εκλογών τέθηκε από τη Νέα Δημοκρατία και ελπίζω να μην το εννοούν. Αλλιώς θα πρόκειται για πράξη πολιτικής ανευθυνότητας, η οποία στέλνει το μήνυμα ότι κάποιοι δεν έχουν διδαχθεί τίποτα από όσα έχουν συμβεί στη χώρα...Αν μετά την 6η Ιουνίου προκληθούν και πάλι εκλογές η χώρα θα πέσει σε πλήρη παρακμή.

Να σκεφτεί ο πολίτης πριν ψηφίσει...

-Ένα μήνυμα προς τον πολίτη ελάχιστες μέρες πριν από τις κάλπες;
Να σκεφτεί αλλά και να συζητήσει με όλους τους δικούς του ανθρώπους, πώς θέλει να είναι η Ελλάδα μετά τις εκλογές: μια χώρα βυθισμένη στην αστάθεια; Με κατακερματισμένες τις πολιτικές δυνάμεις και πολλές ακραίες φωνές να διαγωνίζονται ποια θα φωνάξει πιο δυνατά; Με κυρίαρχους όσους υπηρετούν τον εύκολο και δημαγωγικό λόγο, χωρίς αύριο, χωρίς μέλλον, χωρίς προοπτική; Με κόμματα που αλλάζουν στάση σε κορυφαία ζητήματα από τη μία μέρα στην άλλη; Ή με ανθρώπους αποφασισμένους να σηκώσουν το βάρος των ευθυνών για την ανάπτυξη, την αλληλεγγύη και τη σταθερότητα;
ΠΗΓΗ:PRESS-GR.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου