Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

WSL: ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΔΕΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



Η φετινή τουριστική περίοδος δεν φαίνεται ότι θα είναι… ηλιόλουστη για την Ελλάδα, με τις κρατήσεις από τη Γερμανία και την υπόλοιπη Ευρώπη να καταγράφουν σημαντική πτώση, καθώς οι τουρίστες ανησυχούν για την προοπτική απεργιακών... κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων στη χώρα, σύμφωνα με την Wall Street Journal. 
Όπως επισημαίνεται στο σχετικό δημοσίευμα, η αβεβαιότητα που επικρατεί στη χώρα εν όψει της νέας εκλογικής αναμέτρησης της 17ης Ιουνίου και οι φόβοι για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, έχουν οδηγήσει σε μείωση των κρατήσεων τον Μάιο κατά περίπου ένα τρίτο σε σχέση με πέρυσι.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΤΕ, οι κρατήσεις έχουν μειωθεί κατά περίπου 15% σε σχέση με πέρυσι, ενώ, όπως επισημαίνει στην WSJ ο πρόεδρος του Συνδέσμου, το ρεκόρ των 16,4 εκατ. τουριστών που κατεγράφη πέρυσι είναι «άπιαστο». Αν η μείωση των κρατήσεων συνεχιστεί, τότε αυτό θα σημάνει περίπου 1,5 εκατ. λιγότερους τουρίστες για τη χώρα φέτος σε σχέση με πέρυσι, κάτι που θα «κόψει» περισσότερο από μια ποσοστιαία μονάδα από το ΑΕΠ και θα θέσει σε κίνδυνο 100.000 θερινές εργασίες, σημειώνεται στο δημοσίευμα. Επίσης, θα σημαίνει λιγότερα φορολογητέα έσοδα για τη χώρα, κάτι που θα θέσει σε ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο τους στόχους που έχουν τεθεί για τον προϋπολογισμό.
ΠΗΓΗ:Fimotro.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου